Egy győzelemre a Nashville a főcsoport-döntőtől

2017.05.03. 10:28

Nyugaton a Nashville egyetlen győzelemre került a főcsoport-döntőtől, miután harmadszor is sikerült legyőznie a St. Louist. A Predators védelme zseniális. Nem csak a védekezésben, hanem a pontgyártásban is ott vannak. Ryan Ellis például olyat tett, amelyre 1998 óta nem volt példa az NHL történetében.

A védő megint gólt ütött, már hét meccse pontszerző és ezt védőként Chris Pronger és Jason Woolley követte el legutóbb kilenc éve. A nashville-i védők már nyolc gólt ütöttek az idei rájátszásban.

Keleten a Nw York Rangers szépített az Ottawa elleni párharcban. Meggyőző játékkal verte a Senators, már 4-0 is volt a javukra, amikor Pageau szépített. Ez volt Henrik Lundqvist, a Ragers kapusának a 60. playoff-sikere, amellyel aTurk Brodát érte utol az örökrangsor 14. helyén. Az első harmadban 15-5 volt a kapura lövések aránya és 2-0 a hazaiak javára. A Rangers négy gólszerzője a négy különböző sorból került ki.

Egy furcsa franchise-rekordot is döntött a Rangers. Sorozatban ez a 21. párharca a rájátszásban, amikor legalább egy meccset meg tud nyerni, vagyis nem söprik ki, ahogy azt tette velük a New Jersey, legutóbb 2006-ban.

Keleti főcsoport:

New York Rangers-Ottawa Senators 4-1 (2-0, 2-1, 0-0)

  • Gól: Mats Zuccarello (4), Michael Grabner (4), Rick Nash (3), Oscar Lindberg (1) – Jean-Gabriel Pageau (6).
  • Az állás: 2-1, a Senators javára.

Nyugati főcsoport:

Nashville Predators-St. Louis Blues 2-1 (0-0, 0-0, 2-1)

  • Gól: Ryan Ellis (4), James Neal (2) – Joel Edmundson (3).
  • Az állás: 3-1, a Predators javára.