Birgit Fischer ismét visszatér

2011.07.12. 19:23

A jövő évi londoni olimpián újabb visszatérésre készül minden idők legeredményesebb német olimpikonja, Birgit Fischer. Az összesen nyolc olimpiai aranyérmet szerzett, 49 éves Fischer hat évvel ezelőtt hagyta abba a kajakozást. A Die Welt adott interjújában azonban elmondta: a csábítás óriási, a versenyláz nem hagyja nyugodni, ezért azt tervezi, hogy a 2012-es játékokon - 50 esztendősen - ismét megméretteti magát.

Birgit Fischer eddig már kétszer tért vissza. Az 1988-as szöuli és a 2000-es Sydney-i olimpiai játékok után egyaránt három évet pihent, és mind a két visszatérése után újabb aranyat, aranyakat szerzett.

A 28-szoros világbajnok az interjúban elmondta, hogy a közelgő londoni olimpia rendkívül izgatja, azt azonban elismerte, hogy ilyen hosszú időt még nem hagyott ki. Ezért a visszatérést ezúttal óvatosabban tervezi. Augusztus végéig adott időt magának, hogy szponzorokat szerezzen, és megbizonyosodjon arról, hogy ezúttal is bíznak benne.

De legfőképp arról kíván meggyőződni: valóban képes-e arra, hogy felvegye a versenyt a leggyorsabbakkal, tekintettel arra, hogy 2005 óta inkább csak kedvtelésből fogta kézbe a lapátot.

"Ha igazán hozzákezdek, akkor az egészet életem egyik legkomolyabb kihívásának tartom" - fogalmazott minden idők egyik legjobb német sportolója, hangoztatva, hogy kétkedők mindig vannak, ő azonban bízik saját magában.
A körülményekhez képest jó kondícióban érzi magát. Igaz, néhány kilót "le kell dobnia", illetve ismét izommá kell átalakítania, ez azonban nem jelenthet akadályt: ha szeptemberben komolyan elkezdi a felkészülést, a rendelkezésre álló 10 hónap elég lesz.
A nyolcszoros olimpiai bajnokot leginkább a 200 méter érdekli, amely Londonban első ízben szerepel a versenytávok  között. "Mindig is sprintertípus voltam, a 200 méter igazi kihívás, a kedvenc távom".