Öt érem a kajak-kenu maratoni Eb-n

2011.07.23. 20:22

Egy arany-, két ezüst-, két bronzérmet nyert a magyar válogatott a maratoni Európa-bajnokságon szombaton. Az ifjúsági lányok között Kiszli Vanda duplázott. Az ifi párosokkal és a felnőtt egyesekkel folytatódott a maratoni Európa-bajnokság a kelet-franciaországi Saint Jean de Losne-ban. A pénteki három után szombaton öt érmet szerzett a magyar válogatott. Ismét a női kajakosok vitték a prímet, de jutott érem a férfi kajakosoknak is, méghozzá nagy bravúrral.

A fiú kajakosoknál Havas Balázs Gábor ugyanúgy, ahogy pénteken, ismét ezüstérmes lett. Durkó Gáborral végig harcban voltak az aranyért, az utolsó futásnál el is léptek a többiektől, de a legvégén a norvégok lehajrázták őket. A Székely, Urbán kettősnek sajnos technikai gondjai akadtak, pedig ők is az élmezőnyben mentek sokáig.

A felnőtt kajakosok két bronzérmet nyertek. Ki kell emelni Noé Milán eredményét, hiszen nagyon kemény verseny végén állhatott dobogóra. Nyolcan, kilencen mentek az élbolyban, aztán egy portugál és egy spanyol meglépett, a többiek viszont az utolsó méterekig küzdöttek egymással. Noé Milán az utolsó futásnál még az ötödik helyen szállt vízre, aztán az utolsó száz méteren szenzációs hajrával meglepte a többieket. Salga István sajnos borult a második kiszállásnál, de még így is visszaküzdötte magát a nyolcadik helyre.

A nőknél is csak másodpercek döntöttek az érmekről. Bedőcs Krisztina a végén a harmadik, negyedik helyen ment, aztán egy német versenyzőt lehajrázva szerezte meg a bronzérmet, Kollár Judit pedig az ötödik lett.

A kenusok érem nélkül maradtak szombaton is, ráadásul az ifiknek szerencséjük sem volt, hiszen belekeveredtek a rajt utáni ütközésbe. Horváthék fel is borultak, majd visszaszálltak, de egy szabálytalanság miatt végül kizárták őket – mondta Metzker András.

A magyarok szombati eredményei

K-2 férfi ifjúsági (5 kör, 21,5 km)

2. Durkó Gábor, Havas Balázs Gábor

11. Székely Máté, Urbán Bence

K-2 női ifjúsági (4 kör, 17,2 km)

1. Kiszli Vanda, Fenyvesi Réka

2. Miskó Noémi, Czéllai-Vörös Zsófia

C-2 férfi ifjúsági (4 kör, 17,2 km)

4. Bozsó Bence, Virág Zoltán

DSQ Horváth Máté Sebestyén, Gintl Gellért

K-1 női felnőtt (6 kör, 25,8 km)

3. Bedőcs Krisztina

5. Kollár Judit

C-1 férfi felnőtt (6 kör, 25,8 km)

10. Ballér Tamás

12. Fodor Roland

K-1 férfi felnőtt (7 kör, 30,1 km)

3. Noé Milán

8. Salga István