Vajdát injekciózzák a szegedi vb előtt

2011.08.10. 18:50

A jövő heti szegedi kajak-kenu világbajnokság előtt Vajda Attila megfázott. Az ezer méteren olimpiai bajnok kenus hazai közönség előtt szerepelhet, mert a Maty-éren nőtt fel.

„Ha a formámat vesszük, aránylag jól vagyok, és elégedett is lehetnék az edzéseredményekkel. Ami baj, hogy kedden megfáztam, fáj a tüdőm és köhögök, most várom az orvost, aki ad valamilyen injekciót, hogy a vb-rajtra rendbe jöjjek. Nem vagyok feldobva, így nem is beszélnék arról, hogy mit várok magamtól a világbajnokságon. Egyszerűen csak szeretnék meggyógyulni, pillanatnyilag most ez is elég nagy feladatnak tűnik” - összegzett a 30 éves versenyző.

Az olimpiai bronzérmes Kozmann György új párral, Korisánszky Péterrel indul Szegeden.

„Egyelőre még nem érzem a világbajnokság hangulatát, hiszen szinte az utolsó pillanatig Csepelen készültünk. A párommal technikailag jól összecsiszolódtunk, most már csak fejben kell a versenyre ráhangolódnunk. A második helytől a kilencedikig bárhol végezhetünk, ez az ötszáz méter annyira rövid, hogy egyetlen hiba is megpecsételheti a sorsunkat. Igyekszünk tökéletes futamokat produkálni” – magyarázta.

Ezer méteren Széles Gábor és Nagy Péter versenyzik, nekik kell olimpiai kvótát szerezniük, és az első hét közé bejutniuk.