Vajda Attila második a maratoni kajak-kenu válogatón

2011.10.01. 21:19

A kenus Nagy Péter, a kajakos Noé Milán és a Csay Renáta, Farkasdi Ramóna kajakpáros győzelmével zárult a győri, maratoni világbajnoki válogató első, szombati napja.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a kenusoknál a Csabai Edvin párjaként már világbajnok Nagy számára nem volt ellenfél ezen a napon. A győri versenyző már az első körben meglépett, és könnyedén nyert a maratoni szakágban kalandozó pekingi olimpiai bajnok Vajda Attila előtt, aki vasárnap párosban is rajthoz áll.

Női kajakpárosban hatalmas fölénnyel nyert a rutinos Csay Renátából és az ifjúsági olimpiai bajnok Farkasdi Ramónából álló győri duó, de az augusztusban a szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon aranyérmet szerzett Szabó Gabriella és maratoni világbajnok párja, a szolnoki Folláth Vivien is kvalifikálta magát a szingapúri vb-re második helyével. Férfi K-1-ben az Európa-bajnoki bronzérmes Noé nagy csatában győzte le a szegediek maratonistáját, Petrovics Mátét.

Az csak a válogató után dől el, hogy pontosan hány fős magyar csapat utazhat az október 21-én kezdődő vb-re, mivel ugyan minden számban két-két magyar egység indulhat, de a magyar szövetség az A egységek utaztatását és versenyeztetését finanszírozza.