Storcz a válogatott élén maradhat

2013.09.02. 11:00

Ugyan aszövetségi kapitányi poszt megszűnik a kajak-kenusoknál, de Baráth Etele elnök szerint a feladatot átvevő vezetőedző alighanem Storcz Botond maradhat, ha a sportág vezetése rá tesz javaslatot.

Storcz „tehetséges és sikeres kapitány volt”, a 17 érmet hozó, az utóbbi évek legsikeresebb vb-je után Baráth a DIGI Sport Reggeli Start című műsorának nyilatkozva azt is jelezte: a vébén Kozák és Vajda szereplése emelkedett ki leginkább, a 200 méteres távon viszont gyengeségeinket eddig elfedte Janics és Kovács korábbi teljesítménye.

Nem egy papírízű változás a szövetségi kapitányi poszt megszüntetése, vagyis a szövetség által elfogadott új vezetési struktúra. A kajak-kenu sportnak fenntartható pályára kell lépnie, az élsport mellett tömegbázist teremtve és bevételeket is elérve, ezért változtatunk. Ezen belül a szövetségi kapitány átveszi a head coach, azaz a vezetőedző szerepét, ennyi a változás

- jelezte Baráth Etele.

Hogy ez a személy biztosan Storcz Botond lesz-e?

Én azt gondolom, a javaslat az ő személyére érkezik majd. A sportág elnöksége ugyanis nagy valószínűséggel a szakmai alelnök és a főtitkár közös javaslatát fogadja majd el. Storcz Botond lesz a vezetőedző, ha a szakma őt támogatja. Nálunk ugyanis a vezetők rendszeresen ki vannak téve ilyen megmérettetésnek. Storcz Botond tehetséges és sikeres kapitány volt”

  - válaszolta a sportági vezető arra a kérdésre, áldozatul eshet-e a kapitány strukturális változásoknak.

Az elnök a vébét így értékelte:

Ha az előzetes várakozásokkal vetem össze a duisburgi teljesítményünket, akkor egy tízes skálán húszast adnék rá; ha a sportág magyar történelmét és a szakágak közti mai viszonyokat nézzük, akkor is minimum egy kilencest. Kenuban az előrelépés igazi oka a szétszórt műhelyek helyett az összefogás, az edzők, versenyzők együttműködése.

Kiemelte Kozák Danutát, három arany, abból kettő olimpiai számban;

nagyszerű, hogy a női kajaknégyes változó összeállításban továbbra is verhetetlen; ragyogó a kenu szereplése az elmúlt két-három év gondjai után - és Vajda Attila győzelme Németországban egészen páratlan teljesítmény.

Szó esett a hiányosságokról is:

Legyünk nagyon őszinték: eddig a 200 méteres távon a gyengeségeinket mindig elfedte Janics és Kovács teljesítménye. Ez azonban még nem erősségünk, ám szerencsére a váltóink érmei mutatják, itt is megvannak a feltörekvő versenyzők, bár az új nagy egyéniségek még nincsenek meg.

A vb-ről összefoglaló cikkünket alább olvashatja.