Kokaint találhattak világbajnok kajakosaink szervezetében

2015.05.02. 09:21 Módosítva: 2015.05.02. 12:25

Update: Megszólalt a kajak-kenu-szövetség elnöke, Baráth Etele, aki tagadja a történteket.

Blikk információi szerint pozitív mintát adtak a júniusi Európai Játékokra készülő kajak-kenu válogatottból Csipes Tamara világbajnok és Dombvári Bence világbajnoki ezüstérmes. A doppingteszten ugyan átmentek, de a drogteszt eredménye már a hét elején kiderült. A szövetség szerdai elnökségi ülésén megtárgyalták az ügyet, de a sajtót nem értesítették, és megpróbálták házon belül tartani az információt.

„Csütörtökön kaptuk az értesítést a szövetségtől, hogy két versenyzőnk, Csipes Tamara és Dombvári Bence válogatottbeli kerettagságát felfüggesztették sportolóhoz nem méltó magatartás miatt”, mondta a Blikknek Horváth Gábor, a sportolók klubja, a Honvéd kétszeres olimpiai bajnok szakosztály-igazgatója. 

Eközben az Európa-bajnokságon

A Lakatos Zsanett, Takács Kincső 500 méteres kenus duó ezüstérmet szerzett a csehországi Racicében zajló kajak-kenu Európa-bajnokság szombati döntőiben. A döntőre csak öt hajó nevezett. A győzelmet a fehéroroszok szerezték meg. 

500 méteren a Horváth Alexandra, Malcsiner Eszter, Katrinecz Rita, Szabó Ágnes összeállítású kajakos négyes nyolcadik lett. Ezren a Sarudi Alíz, Medveczky Erika kajakos páros hatodikként zárt. 

Ezer méteren a férfi kenunégyes - Bodonyi András, Viola Viktor, Szabó Kristóf és Korisánszky Dávid - ötödik lett.

A Sarudi Pál, Forgó Christopher kenupáros hetedikként ért célba, Farkasdi Ramóna pedig (K-1) a nyolcadik helyen zárt. (MTI)

A pozitív drogtesztet edzőtáborban produkálták. A lap úgy tudja, hogy sem az Európai Játékokon, sem az augusztusi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon nem vehetnek részt, és fegyelmi indult ellenük.

Az Origo szerint augusztusban mégis vízre szállhatnak a vb-n. A lap megszólaltatta Baráth Etelét, a szövetség elnökét, aki szerint nincs „semmilyen fegyelmi ügy", és csak „egy szabálytalanság történt az edzőtáborban".

Büntetésként megvonták tőlük a Gerevich ösztöndíjat, és a válogatottból is kitették őket. Telefonon az Index megpróbálja reagáltatni a két sportolót.

A világbajnok Csipes Tamarával nemrég készítettünk interjút, itt újra elolvashatja.