Kozákék nyertek 500 méteren a válogatón

2015.07.19. 12:37

A néhány év kihagyást követően ismét összeülő Szabó Gabriella, Kozák Danuta duó nyerte meg vasárnap a női kajak kettesek 500 méteres döntőjét a kajakosok és kenusok második világbajnoki válogatóversenyén Szolnokon.

Óriási fölénnyel nyertek, a második helyen célba érkező Fazekas-Zur Krisztina, Kárász Anna duó is több mint két és fél másodpercet kapott tőlük. "Valójában semmi nem változott azóta, hogy együtt versenyeztünk, csak az, hogy öregebbek lettünk pár évvel, bár ez szerintem a javunkra vált. Gabi tudja, hogy mire van szükségem a vízen, én pedig tökéletesen le tudom követni őt, nagyon együtt van a mozgásunk, a csípőnk, a derekunk is teljes összhangban mozog" - mondta Kozák Danuta a verseny után.

A zárónap délelőttjén még további öt 500-as és egy 1000 méteres finálét láthatott a közönség Szolnokon.

A férfiak K-1-es számában Hufnágel Tibor győzött Kucsera Gábort és Bogár Gábort megelőzve, így készülődhet a szétlövésre az első válogatót nyerő Noé Milán ellen. A kenusoknál egyesben Kiss Tamás remekül versenyezve megismételte a szombati, egy kilométeren aratott sikerét - mögötte Khaut Kristóf, valamint az első válogatót nyerő Korisánszky Dávid érkezett a célba a második, illetve harmadik helyen.

A kenu párosoknál Lakatos Zsanett és Takács Kincső június elején is győztes duója ismételt, míg a férfiaknál a szolnokiak párosa, Sarudi Pál és Forgó Christopher nyert. A férfi kajakpárosok mezőnyében rajt-cél győzelmet aratott a szegedi válogató másodikja, Somorácz Tamás és Hérics Dávid kettőse (az akkor győztes Kammerer Zoltán, Szalai Tamás páros most nem indult).

Női K-1 1000 méteren a szegedi válogató második helye után Medveczky Erika fölényes győzelmet aratott, írja az MTI.

A délutáni 5000 m-es versenyek a kajakosoknál Csay Renáta és Ceiner Benjámin, a kenusoknál pedig az első fordulóban is győztes Vajda Attila sikerét hozták. 

A milánói olimpiai kvalifikációs vb-re augusztus 20. és 23. között kerül sor. Storcz Botond vezetőedző a vasárnap záruló viadal után állítja össze a csapatot. Azokban a számokban, amelyekben pótválogatóra lesz szükség, kedden rendezik az úgynevezett szétlövést.

    később:

5000 m-es döntők 13.30