Kucsera legyőzte önmagát, mehet a vb-re

2015.07.20. 09:24

Kucsera Gábor ezer méteren megnyerte a hétvégi kajakos válogatót, ezzel pedig kijutott a milánói világbajnokságra.

A királyi számban a magyarok nem szoktak jók lenni, bár Dombvári Bence két éve bronzérmes volt a duisburgi vb-n.

Kucsera két éve került Fábiánné Rozsnyói Katalinhoz, és most az edzőnőre vár a feladat, hogy a négyes mellett őt is felkészítse az öt hét múlva kezdődő vb-re, amelyiken már olimpiai kvótákért harcolnak.

Így indult a kapcsolatuk: "Tiszta lapokkal játszottam előtte. Mondtam neki, itt nincs celebkedés, a szabályaim egyszerűek. Ha elviszi a fejét a celebkedés, a nyilatkozgatás, a szereplés, akkor a kajakozásra lesz kevesebb ideje. Bevállalta, keményen küzd, látszik, akar még ő valamit a sportágtól. Hogy az utolsó esélye vagyok-e én? Majd kiderül."

„Fejben kellett először nyernem, mégpedig előbb önmagamat legyőzni” - mondta a verseny után a 32 éves versenyző, aki 2005-ben és 2006-ban világbajnok volt párosban.

A döntő sokkal nyugodtabb volt, mint a középfutamom. Próbáltam nem hajkurászni a többieket, h anem magamra, a saját pályámra, a saját technikámra koncentráltam és a végén akartam nagyot menni. Tényleg méterről-méterre jöttem fel, amikor kellett akkor vezettem, bár a vége így is necces lett, mert úgy éreztem bent vagyok a célban, és előbb kiengedtem, mint kellett volna” - tette hozzá.

Pauman Dániel, Bárdfalvi Márk, Kati néni, Kugler Attila, Tóth Dávid, Kucsera Gábor és Kulifai Tamás
Pauman Dániel, Bárdfalvi Márk, Kati néni, Kugler Attila, Tóth Dávid, Kucsera Gábor és Kulifai Tamás
Fotó: Kucsera Gábor / Facebook

Kucsera 2009-ben egyéniben versenyzett, a hetedik helyen végzett a kanadai vb-n.

A vb-csapat összeállításáról hétfőn egyeztetnek a szövetségben, akkor dől el a női négyes összetétele is.