Douchev-Janics nyerte a női K-1 200 méteres pótválogatót

2016.05.25. 10:31

Douchev-Janics Natasa nyerte az olimpiai válogatót női kajak egyes 200 méteren, miután a szerdai, szegedi szétlövésben ismét gyorsabbnak bizonyult ellenfelénél, Lucz Dóránál, tudósított az MTI.

A szám első fordulójában is - másfél hete, ugyancsak a Maty-éren - a Graboplast Győr 33 éves, háromszoros ötkarikás bajnoka volt a jobb, majd Lucz a múlt heti, duisburgi világkupa döntőjében egyenlített. Ezúttal Douchev-Janics 27 századmásodperccel verte meg 22 esztendős, korosztályos világbajnok "kihívóját".

Két másik olimpiai számban már a múlt hétvégén lezárult a válogató: a női K-1 500 métert a szám londoni bajnoka, Kozák Danuta nyerte, míg férfi C-2 1000 méteren a 2013-ban világbajnok Vasbányai Henrik, Mike Róbert duó győzött.

Ez a három egység tehát már riói indulónak tekinthető, bár a magyar válogatott vezetői hangsúlyozzák: olimpiai keretet majd csak a válogatók zárása után - június közepén - hirdet Storcz Botond vezetőedző, az utazó csapat összetétele pedig a június végi, moszkvai Európa-bajnokságot követően válik véglegessé.

A magyaroknak 17 kvótájuk - 8 férfi kajakos, 5 női kajakos és 4 férfi kenus - van az augusztusi ötkarikás játékokra, ez majdnem a maximális szám, és Storcz Botond szerint ez minden szakágban elegendő lesz a csapat megfelelő kialakítására.

A többi olimpiai számban június 10-12-én, Szegeden rendezik a válogató második fordulóját.