Tajvanon lett edző, kínaiul tanul olimpiai bajnokunk

2017.05.25. 11:38

Tajvanon lett edző a tavaly visszavonult olimpiai, világ- és Európa-bajnok kenus Vajda Attila, aki tanítványaival ott lesz a hétvégén kezdődő szegedi világkupa-versenyen is.

A versenyzőim keveset kommunikálnak angolul, ha edzést akarok nekik vezényelni, akkor meg kell tanulnom kínaiul. Most körülbelül 100-150 szónál tartok, írni-olvasni még nem tudok, de szépen apránként haladok – mondta Vajda az M4 Sport Sportreggeli című műsorában.

Vajda 3500 méter magas hegyek között, egy kicsi tavon edzi nagyjából 40 tanítványát, itt a látvány kárpótolja a nem túl jó körülményekért.

A 2008-as pekingi játékokon C-1 1000 méteren aranyérmes Vajda Attila már csak ritkán száll vízre, nem is hiányzik neki a kenuzás. Most csapatvezetőként érkezett a szegedi vk-ra, ahogy fogalmaz, tudja, hogy tanítványai nem tartoznak a világ élvonalához, az erős mezőnyben várhatóan nem fognak bejutni az A vagy B döntőkbe, de nagy élmény számukra a verseny, tapasztalatokat és kapcsolatokat gyűjtenek, tanulnak. Hozzátette: Tajvanon inkább a sárkányhajózáson van a hangsúly, abban viszont világelsők.