Doppingeljárás miatt csere a vb-re készülő kajak-kenu-keretben

D  AS20180610016
2018.08.11. 16:18

Doppingeljárás miatt változások történtek az augusztus 22-én kezdődő portugáliai kajak-kenu világbajnokságra készülő magyar válogatott keretében. A magyar szövetség (MKKSZ) szombati tájékoztatása szerint Hüttner Csaba szövetségi kapitány döntése alapján a férfi kajakpárosok 500 méteres versenyében Tóth Dávid és Kulifai Tamás, 1000 méteren pedig Noé Bálint és Ilyés Róbert indulhat.

A változásra azért volt szükség, mert a Magyar Antidopping Csoport (MACS) eljárás alá vonta a korábban megnevezett kajakpáros, a júniusi Európa-bajnokságon aranyérmes Mozgi Milán, Somorácz Tamás egység egyik tagját, írja az MTI, azt viszont még nem közölték, hogy a kettejük közül melyiket.

A közlemény szerint az MKKSZ a jogszabálynak, egyben saját szabályzatának megfelelően az érintett sportoló versenyzési engedélyét felfüggesztette. Az eset annak az együttműködésnek köszönhetően derült ki, amelyet az MKKSZ és a MACS két évvel ezelőtt kötött. A szövetség saját költségvetése terhére évente 25 millió forintot fordít a lehető legszélesebb körű ellenőrzésekre.

A felnőtt válogatott augusztus 21-én utazik Montemor-o-Velhóba, a világbajnokság másnap a para kajak-kenusok futamaival kezdődik.

Borító- és címlapkép: A győztes Mozgi Milán (elöl) és Somorácz Tamás a férfi kajak párosok 500 méteres versenyének döntője után a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon 2018. június 10-én. - Kovács Tamás / MTI.