Kezdődik a Kovács Katalin Akadémia kialakítása a Hajógyárin

2019.05.28. 09:40

628 millió forintot különít el a kormány a Hajógyári-sziget árvízvédelmi intézkedéseire, vette észre a napi.hu a Magyar Közlönyben.

A kormányhatározat szerint az emberi erőforrások miniszterének pedig az árvízvédelmi rendszer előkészítésével párhuzamosan a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Sportakadémia létrehozásának előkészítése érdekében kell intézkednie.

Arról, hogy a háromszoros olimpiai bajnok kajakos lesz a névadó, már 2018 januárban döntést hozott a kormány. A tervek szerint az állami tulajdonú, jelenleg használaton kívüli ingatlanon tanmedencével, uszodával és konditeremmel felszerelt világszínvonalú sportkomplexum épül.

A 31-szeres világbajnok nemcsak névadója, hanem egyik szakmai irányítója is lenne az intézménynek. A terveket a szövetséggel közösen dolgozzák ki.

Ehhez kapcsolódhat, hogy a kormány indoklás nélkül, néhány nappal a határidő előtt kivette a világörökségre javasolt helyszínek közül a sziget déli részét.

A kormány korábban Hosszú Katinkáról is akadémiát kívánt elnevezni, Seszták Miklósnak kellett volna előkészíteni, de azóta már Hosszú nem él együtt férjével, Seszták pedig már nem miniszter. Ennek a koncepciónak az első része az öttusázó Vörös Zsuzsáról elnevezett akadémia, amit jövőre már át is adnak Székesfehérváron.