Magyarország-Kina 34-30

2003.12.06. 19:54
A női kézilabda válogatott a remek második félidei játékának köszönheti a győzelmet.
Magyarország Kínával játsszotta negyedik meccsét a női kézilabda vb-n. A meccs hat órakor kezdődött, és kilenc perc után 5-4-re vezetett válogatottunk.

A tizenkettedik percre már három góllal elhúztunk, majd egy kínai időkérés után 7-5-re szépítettek az ázsiaiak.

A kínaiak jól védekeztek, két percig nem is tudtak gólt szerezni a magyarok. Kaptak viszont kettőt, így a 16. percben 7-7-re egyenlítettek ellenfeleink.

A bírók viszont hibáztak, kétszer sem ítéltek büntetőt a javunkra. Radulovics ennek ellenére akcióból végre betalált, így már 8-7 volt az állás.

Az ellentámadásból viszont gólt szereztek a kínaiak, ismét döntetlen, majd egy kihagyott helyzet után a kilencedik gólt is bekaptuk, de sikerült hamar egyenlítenünk 9-9.

Görbicz beálltával javult a játékunk, és egygólos előnyt szereztünk (11-10) a 21. percre. Ekkor még egy nagy hetest sem adtak meg a kínaiaknak, a bírók ezúttal a javunkra hibáztak.

Remek labdaszerzés után Kirsner talált be, (12-10), ám kaptunk is egyet másodperceken belül (12-11). A 26. percben Wu kiegyenlített (12-12) egy szép ejtéssel, Mocsai Lajos pedig időt kért.

Használt a kis szünet, Radulovics belőtte a negyedik gólját is, majd Görbicz is betalált, így 14-12-re ismét elmentünk.

Két perccel a vége előtt Ferling és Radulovics is kapufát lőtt, majd Pálinger mutatott be egy óriási védést, az állás nem változott.

A félidő utolsó percében 10 másodperc alatt kiegyenlített ellenfelünk, így 14-14-gyel zárult a félidő.

A második játékrészben már 20 másodperccel a kezdés után megszereztük a vezetést, de Wu újra egyenlített. Lovász igen éles szögből viszont szinte azonnal visszavette a vezetést, majd Radulovics tovább növelte az előnyünket, kétgólosra. (17-15).

A 35. perc elején - 19-17-es állásnál emberelőnybe kerültünk, és ki is használtuk azt, így 7-4 óta először vezettünk három góllal. Persze nem sokáig, mert Ferling hamar négygólosra növelte az előnyünket. (21-17)

Az emberelőnynek vége lett, de Pigniczki ennek ellenére gólt lőtt, 22-17, öt gól volt az előny.

Nem sokáig, mert Pigniczki kiállítása miatt mi kerültünk emberhátrányba, és kaptunk is két gólt. (22-19.) Ferling szerencsére egy remek távoli lövéssel megszerezte hetedik gólját is, ráadásul egy kínait végleg kiállítottak. (23-19) Emberelőnyből is sikerült viszont gólt kapnunk - Li lőtt el "talpról" egy labdát - viszont dobtunk is egyet, így maradt a négygólos előnyünk. (24-20)

Sőt, Lovász góljával már ötre nőtt, negyedórával a vége előtt. Az ellenfél gólvágója, Wu aztán újra szépített.

Ismét emberelőnyben játszhattunk, Radulovics a meccs első magyar heteséből 26-21-re alakította az állást.

Lovászt viszont tőlünk küldték le, majd Kirsnert is ki kellett volna állítani, de a bírók másképp látták a szabálytalanságot, és beérték egy hetessel. Amit viszont Sugár nem tudott megfogni (26-22)

Siti szerencsére újra visszaállította az ötgólos különbséget, ami nem tetszett a kínaiak koreai edzőjének, akit sárgával büntetett a bíró.

Közvetlenül ez után Ferling lőtte a magyarok legszebb gólját, az egész pályán végigfutó, ésszel kijátszott akció végén. (28-23)

Radulovics szabálytalankodott, és kapott kétperces kiállítást, Csao pedig belőtte a büntetőt (28-24)

Az emberhátrány ellenére is szereztünk egy gólt, majd kaptunk is egyet, így 29-25-re alakult az eredmény.

Az emberelőnyt jól kihasználták a kanaiak, és feljöttek két gólra hét perccel a vége előtt.

Radulovics viszont belőtte a nyolcadik gólját is, mire a kínaiak edzője időt kért. (30-27)

Az utolsó öt perc kezdetén Kulcsár dobott nagy gólt, 31-27.

A kínaiak viszont szépítettek, ám még mindig három góllal mentünk, alig három perccel a befejezés előtt. (31-28)

2:12-re a lefújástól Mocsai Lajos kért időt.

Az időkérés után Lovász a meccs legszebb gólját szerezte, majd Pálinger védett nagyot, így gyakorlatilag, egyperccel a vége előtt eldőlt a meccs.

Ferling azért tovább biztosította a győzelmet egy remek baloldali lövéssel, majd újra Lovász tört be a jobb oldalon. Végül 34-30-ra győztünk.