A sportarénában ismétlik a női kézilabda-vb döntőjét

2004.08.05. 13:28
A szerdai, veszprémi döntetlen után csütörtökön a Papp László Sportarénában újra összecsap a tavalyi női kézilabda-világbajnokság két döntőse, Magyarország és Franciaország. A Radulovicsék vereségével véget ért finálé igazi visszavágójának ezt az összecsapást hirdették meg, amely az utolsó előkészületi találkozó lesz az athéni olimpia előtt.
Szerdán a magyar női kézilabda-válogatott azt tette meg, ami többször fordítva történt meg vele: nagy hátrányból tudott egyenlíteni. Mocsai Lajos vb- és olimpiai ezüstérmes csapata a világbajnok franciákkal csapott össze Veszprémben, és hiába vezettek már 29-24-re Canóék, a vége 31-31 lett.

"Csillagok csatája az Arénában"

Csütörtökön az olimpia előtti utolsó felkészülési meccsét játssza a két, a végső győzelemre is esélyesnek tartott együttes. A budapesti Papp László Sportarénában 18 órakor kezdődő összecsapást a szervezők a "Csillagok csatája az Arénában" nevet adták, jelezve, hogy ezt tekintik a tavalyi vb-finálé igazi visszavágójának.

Gyerekek ingyen mehetnek

A kézilabda-szövetség és az aréna vezetése azt szeretné, hogy minél több gyerek láthassa Pálingeréket, ezért a tizennégy év alatti, felnőttel érkező kicsik ingyen tekinthetik meg a meccset. A jegyek 3000 és 3500 forintba kerülnek, amelyeket a sportaréna pénztárainál még meg lehet venni.

Mocsai a meccs után dönt

A meccs egyébként az utolsó bizonyítási lehetőséget jelenti Tóth Tímeának és Kindl Gabriellának: Mocsai Lajos kapitány az összecsapás után dönti el, melyik átlövő lesz a végleges athéni keret tagja. A szövetségi kapitány már az együttes felpörgetésére, formába hozására szánja ezt a két találkozót.

A férfiak is a világbajnokkal csapnak össze

A férfi kézilabdázók szintén az aktuális világelsővel csapnak össze csütörtökön: Skaliczki László csapata Csáktornyán mérkőzik a horvátokkal. A két gárda még egyszer, szombaton Nagyatádon is játszik egymással.