A Szeged a címvédővel, a Fotex az időjárással küzd a kézi-BL-ben

2004.12.03. 17:05
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája szomabti nyolcaddöntőjében a Szeged az előző nyertes szlovén Celje otthonában lép pályára. Idegenben - az ukrán Zaporizzsja ellen - kezdené a párharcot a Fotex KCV, de a veszprémiek a nagy köd miatt Bécsben rekedtek. A Dunaferr a lengyel Wroclaw vendégeként játszik az EHF-kupában szintén a legjobb nyolc közé jutásért.
Három magyar csapat lép pályára - egyaránt idegenben - a férfi kézilabda Bajnokok Ligája, illetve EHF Kupa hétvégi nyolcaddöntőinek első mérkőzésén.

A Fotex legkorábban vasárnap játszik

A legkönnyebb a helyzete a BL-s Fotex KC Veszprémnek lenne, amely az ukrán Zaporizzsja otthonába látogat. "Riválisunk hazai környezetben nagyon veszélyes. Óvatosnak kell lennünk, célunk a továbbjutás" - jegyezte meg Hajnal Csaba klubelnök. A veszprémiek az ukrán belpolitikai helyzet miatt nem aggódtak és úgy tervezték, a csapat Bécsből repül Dnyipropetrovszkba, és onnan busszal teszi meg a Zaporizzsjába vezető közel 80 km-es utat. Az időjárás azonban közbe szólt, mert az MTI értesülése szerint a nagy köd miatt nem tudott az osztrák fővárosból elrepülni a csapat és így szombaton biztosan nem játssza le a nyolcaddöntő első mérkőzését. A találkozót leghamarabb vasárnap délelőtt vagy délután rendezhetik meg.

Hajnal Csaba veszprémi klubelnök a távirati irodának elmondta, a nagy köd miatt pénteken nem szállt fel a Dnyitropetrovszkba tartó gép, és legkorábban - ha az időjárás engedi - szombaton délelőtt utazhatnak tovább. Mivel az összecsapást szombat délután - helyi idő szerint 17 órakor (magyar idő szerint 16 órakor) - tartották volna, így azt el kell halasztani.

"Remélem, ma estére már többet tudok. Szombaton nem lesz mérkőzés, vasárnap talán" - mondta Hajnal.

Idén is az aktuális címvédő ellen

A másik BL-s csapat, a Pick Szeged alaposan "belehúzott", hiszen a címvédő, s egy hete az európai Szuperkupában diadalmaskodó szlovén Celje vendége lesz. A Tisza-partiak tulajdonképpen a legnehezebb csoportmásodikkal kerültek össze. Érdekesség, hogy egy éve a magyar együttes ugyancsak az aktuális címvédővel került párba, és akkor nagyszerű játékkal búcsúztatta a francia Montpellier-t. Most is hasonló teljesítményben bíznak a szegediek.

A Dunaferr hasonló gárdával csap össze

A Dunaferr EHF Kupás ellenfele, a Wroclaw a második helyen áll a lengyel bajnokságban. Átlagban 35 gólt lő mérkőzésenként, fiatal, hajtós csapat, s ahogy Sári Árpád, a dunaújvárosiak technikai vezetője fogalmazott, nagyon hasonlít egymásra a két gárda.
A magyarok hétvégi programja:
Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Celje (szlovén)-Pick Szeged, szombat 18 ó
Zaporizzsja (ukrán)-Fotex KC Veszprém, szombat 16
EHF Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Wroclaw (lengyel)-Dunaferr, vasárnap 19