A jegyek fele már elkelt a nőikézi-Eb-re

2004.12.07. 17:56
Már a csütörtökön kezdődő női kézilabda Európa-bajnokság előtt biztossá vált, hogy telt ház előtt játsszák majd a torna döntőjét. A magyar csapat győri csoportmeccseire van még jegy, Békéscsabán azonban már alig kaphatók belépők.
Elegáns Európa-bajnokságot ígért a szervezők nevében Sinka László, a kézilabda-szövetség főtitkára a rajt előtti utolsó tájékoztatón. A szervezőbizottság elnöke Győrött - ahol a magyar csapat csütörtökön megkezdi szereplését - azt mondta, nem változtak a két évvel ezelőtti célkitűzések és anyagilag is sikeres, magyaros vendégszeretettel övezett és a hazai csapat szempontjából is eredményes kontinenstornát akarnak rendezni.

Több mint ezer önkéntes

A december 19-ig tartó tornán összesen ezerötszázan dolgoznak majd, nyolcvan százalékuk önkéntesként teszi majd a dolgát, de a maradék egyötöd sem főállásban tevékenykedik majd.

Az Eb költségvetése négyszázötvenmillió forint, ennek negyedét adja az állami támogatás, de hasonló mértékű résztvevő városok önkormányzatainak, valamint az európai szövetségnek a hozzájárulása. A fennmaradó részt a jegybevételekből és a szponzori pénzekből reméli az MKSZ.

Békéscsabán lelkesek

A költségvetésnek azonban nem része a magyar válogatott tagjainak járó esetleges prémium, amiről azonban nem kívánt szólni Sinka László. Csak annyi biztos, hogy az első és második hely között többmilliós a különbség, és még az ötödik hely is ér 1-2 milliót.

A jegyértékesítés jól áll, hiszen két nappal az első meccs előtt a negyvennyolc meccs összesen nyolcvanezer jegyének a felét eladták már. Már biztos a telt ház az utolsó két napra - az elődöntő és a döntő a Papp László Sportarénában lesz -, de alig van már belépő a békéscsabai csoport meccseire (itt játszanak majd az olimpiai bajnok dánok is). A győri mérkőzésekre - itt szerepelnek Radulovicsék - még lehet kapni belépőket.