Kulcsár Anitára emlékeztek

2005.01.20. 23:32
Győrben temetik el a szerdán tragikus hirtelenséggel autóbalesetben elhunyt Kulcsár Anitát. A válogatott kézilabdázó halálára emlékeztek a szurkolók a csütörtökön lejátszott kiskunhalasi bajnoki mérkőzésen is.
#alt#
Kulcsár Anita (1976-2005)
Tekintse meg képeinket.

Csütörtök este Kiskunhalason rendezték az első hazai női kézilabda-meccset Kulcsár Anita szerdai halálos kimenetelű autóbalesete óta. Amint várható volt, az egész sportágat, de talán az egész országot megrázó tragédia a sportcsatorna kamerái előtt zajló mérkőzésre is rányomta a bélyegét.

Fekete transzparens

A kezdősípszó előtt egyperces néma csenddel emlékeztek a Dunaferr és a magyar válogatott beállósára a játékosok és szurkolók. A lelátón egy nagy fekete leplen csak annyi állt: Anita. A drukkerek megegyeztek, az első tíz percben nem bíztatják csapataikat - a Debrecen volt a vendég -, csak a gólok után hallatszott taps, egyébként néma csend honolt: csupán a játszók egymásnak szóló instrukciói hallatszottak.

A mérkőzés emellett is emlékeztetett a huszonnyolc évesen elhunyt világklasszisra: a hazaiak kispadján Zsiga Gyula ült. Ő volt az a tréner, aki miatt négy évvel ezelőtt Kulcsár elhagyta első élvonalbeli klubját, a Győrt és Székesfehérvárra, a Cornexihez igazolt.

A mérkőzés fordulatos csatát és a hazaiak szempontjából bravúros döntetlent hozott az összecsapás.

Jövő szombaton játszik először a Dunaferr

Csütörtökön kiderült, Győrben helyezik végső nyugalomra a kézilabdázót. A temetés időpontját pénteken véglegesítik.

A játékos utolsó csapata, a Dunaferr - az e hétről törölt két mérkőzése után - szeretné még elhalasztani a jövő szerdára kiírt, Spartacus elleni idegenbeli bajnoki találkozóját, s erről már tárgyalt is a pályaválasztóval, amely támogatta a kezdeményezést. A dunaújvárosi alakulat aztán jövő szombaton már pályára lép Valenciában, a soron következő Bajnokok Ligája-összecsapásán.

Eldőlt, hogy a most szombatról elhalasztott, Buducnost Podgorica elleni BL-mérkőzésre február 6-án, 18 órától kerül sor.