Először játszik Kulcsár Anita tragédiája óta a Dunaferr

2005.01.28. 14:30
Szombaton Spanyolországban Bajnokok Ligája-mérkőzésen lép pályára a Dunaferr női kézilabda-csapata: Radulovicsék először játszanak Kulcsár Anita múlt szerdai tragikus autóbalesete óta. Az Astroc Segunto elleni mérkőzés a tervek szerint gyászszünettel kezdődik majd és a csapat fekete karszalaggal, valamint melegítő felsővel is gyászolja a világklasszis beállóst.
Múlt szerdán vesztette életét autóbalesetben Kulcsár Anita a válogatott kézilabda-válogatott huszonnyolc éves beállósa. A világklasszis játékos utolsó klubja, a Dunaferr azóta nem lépett pályára, a csapat kérésére elhalasztották a tragédia napjára kiírt, Hódmezővásárhely elleni és a szerdai, Bp. Spartacus elleni bajnokit, illetve a múlt szombati, podgoricai Bajnokok Ligája-mérkőzést is.

Összekovácsolódhat a csapat

Szombat este azonban már újra a BL-ben játszik a magyar bajnok, mégpedig újra a spanyol Astroc Segunto ellen, amely ellen a remeklő Kulcsár élete utolsó meccsét vívta.

"Érzem és remélem, Anita hiánya miatt úgy összekovácsolódhat a csapat, hogy képes lesz a régi játékát nyújtani, vagy még jobbat is talán, viszont azt senki sem tudja, mikor következik ez be" - mondta a valenciai elutazás előtt Kocsis Erzsébet, a klubot működtető cég ügyvezetője, akit éppen tíz éve választottak a világ legjobb női kézilabdásának. A Dunaferr a körülményekhez képest a legerősebb csapattal lép pályára.

Döntés később

A tervek szerint - ahogyan Anita halála óta szinte minden magyarországi sportesemény - egyperces gyászszünettel kezdődik a mérkőzés, és a csapat tagjai feketeszalaggal, valamint melegítő felsővel is jelzik majd gyászukat.

A klasszis temetése kapcsán már bejelentették a 22-es Dunaferr-mez visszavonultatását, de ez még hivatalosan nem történt meg. A klasszissal kapcsolatos további megemlékezésekről még nem döntött a dunaújvárosi klub.

Fontos meccs

A szombati ellenfél nagyon veszélyesnek ígérkezik, mivel a két csapat előző összecsapásán a spanyolok sokáig vezettek is. A meccs a továbbjutás szempontjából döntő jelentőségű lehet Kiss Szilárd csapata számára.

A női kézilabda Bajnokok Ligája A-csoportjának állása: 1. Ikast Bording (dán) 6 pont/3 mérkőzés, 2. Dunaferr 2/2 (62-56), 3. Astroc Segunto (spanyol) 2/3 (88-95), 4. Buducnost Podgorica (szerb-montenegrói) 0/2