Még nincs új kapitányuk a női kéziseknek

2005.01.31. 16:09
Hétfőn elmaradt a várt bejelentés és egyelőre senkit sem nevezett ki a magyar női kézilabda-válogatott kapitányának a szövetség elnöksége. A poszt elsőszámú esélyese Németh András, a Fradi edzője.
A Magyar Kézilabda-szövetség elnökségének hétfői ülésétől sokan azt várták, hogy Németh András, a Ferencváros edzője megbízatást kap a női válogatott irányítására, miután Kiss Szilárd csak a decemberi, hazai rendezésű Európa-bajnokság idejére vállalta el a munkát.

Ezúttal az elnökségi tagok két álláspontot ütköztettek. Az egyik szerint Némethet már most ki lehetne nevezni, a másik változat viszont arról szólt, hogy előbb még ki kell kérni a női gárdákat tömörítő liga véleményét arról, például lehet-e a kapitány egyben klubedző is. Végül ez utóbbi verzió kapott támogatást. (Mint ismert, a tavaly szeptemberben kinevezett Kiss Szilárd a Dunaferr dirigálása mellett vállalta el a nemzeti csapat irányítását.)

A liga legközelebb jövő kedden ülésezik, és rögtön utána a szövetség rendkívüli elnökségi ülést tart. Az elnökségi ülésen egyébként elfogadták Kiss Szilárd beszámolóját a bronzéremmel záruló Eb-ről.

Valószínűsíthető, hogy Németh András - aki tulajdonképpen már szinte mindenben egyezségre jutott az elnökséggel és hétfőn sajtótájékoztatón jelentették volna be kinevezését - akkor kap majd bizalmat.