Újabb komoly sérült a Dunaferrnél

2005.02.17. 16:23
A Dunaferr bravúros döntetlent ért a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó előtti fordulójában a dán Ikast ellen, de újabb fontos játékosa sérült meg. Az Ferencváros és a Győr egyaránt nyert az EHF-kupa nyolcaddöntőjében.
A sérülésektől tizedelt Dunaferr remek hajrával bravúros döntetlen játszott a vendég dán Ikast Bording ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája A-csoportjának 5. fordulójában, de így eldőlt, hogy a biztos negyeddöntős dunaújvárosiak nem lehetnek csoportelsők. A két csapat január 9-i mérkőzésén ugyanis a dánok otthon nyertek 28-27-re, így a hazaiaknak ennél jobb eredményre lett volna szükségük a csoportelsőséghez.

A Dunaferr az első félidőben háromgólos (11-14) hátrányba került, a fordulást követően jól kezdett a hazai gárda, egyenlített (15-15), ekkor azonban a beállós Bohus Bea bokaszalag-szakadást szenvedett. A hazaiak már így is tartalékosan álltak fel: Nagy Ivett egy hete dőlt ki a sorból, Radulovics egész héten beteg volt, alig edzett, míg Kulcsár Anita tragédiája miatt lelkileg sincs a csúcson a magyar bajnok. Bohus sérülése azt jelenti, hogy nincs igazán rutinos beállósa Kiss Szilárd edzőnek.

Ezt kihasználta a dán együttes, s az 51. percben már 25-20-ra vezetett. Ekkor óriási hajrát nyitott a Dunaferr, megkezdte a felzárkózást és az utolsó percben sikerült egyenlítenie, úgy, hogy a végjátékban már gólt sem kapott. Három másodperccel a vége előtt még egyszer támadhattak a hazaiak, de nem sikerült a győztes találat elérése, így maradt a döntetlen és az, hogy a Dunaferr a csoport második helyén végez.

A magyar bajnok a legjobb nyolc között a B-csoport legjobbjával (az osztrák Hypo Niederösterreich, a dán Viborg vagy az orosz Dinamo Volgograd) találkozik.

Az EHF-kupa nyolcaddöntőjében egyaránt otthonában játssza mindkét meccsét a Ferencváros és a Győri Graboplast ETO KC is. Az ellenfelek, a görög Artasz és a norvég Vag feladták pályaválasztó jogukat. Mindkét magyar együttes magabiztosan nyert az "odavágón".

Női kézilabda nemzetközi kupák
Bajnokok Ligája, A-csoport, 5. forduló
Dunaferr-Ikast Bording (dán) 25-25 (11-14) Az állás: 1. Ikast Bording 9/5 pont, 2. Dunaferr 7/5, 3. Astroc Sagunto (spanyol) 2/4, 4. Buducnost Monet (szerb-montenegrói) 0/4
A Dunaferr jövő vasárnap 16:45 órakor a Buducnost csapatát fogadja.
EHF-kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések
Ferencváros-Anagenniszi Artasz (görög) 40-33 (20-17)
A zöld-fehéreknél Tóth Tímea volt a legeredményesebb, tizennégy gólt szerzett.
Győri Graboplast ETO KC-Vag Vipers (norvég) 33-25 (19-12)
A győriek legeredményesebbje a kilencgólos Aurelia Bradeanu volt. Mindkét magyar csapat vasárnap 15 órakor, szintén hazai pályán rendezi a visszavágót.