Győzelemmel zárt a Dunaferr a kézi BL-ben

2005.02.20. 17:09
A sérülések miatt öt válogatott játékosát nélkülöző Dunaferr női kézilabda csapata magabiztos győzelmet aratott hatodik Bajnokok Ligája mérkőzésén. A Cornexi az EHF Kupában harmadik magyarként bejutott a nyolc közé, a Vácnak kevés esélye van erre a KEK-ben.
A szerb-montenegrói Buducnost Podgorica elleni remek, 27-18-as győzelemmel zárta a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeit a negyeddöntős és a sérülések miatt erősen tartalékos Dunaferr.

Kemény ellenfél vár a Dunaferr-re

A találkozónak csak a vendégek számára volt tétje. A Dunaferr biztos másodikként zárta a kvartett küzdelmeit - az első helyen a dán Ikast végzett -, míg a Podgorica a KEK-negyeddöntőt érő harmadik hely eléréséért küzdött, de kudarcával nem tudta megkaparintani.

A hazaiaknál öt válogatott klasszis (Radulovics, Bohus, Nagy, Lovász, Németh) sérülés miatt hiányzott, de a többiek, főleg a fiatalok remekül küzdöttek, és nyertek.

A magyar bajnok a dán Viborg ellen játssza majd a negyeddöntőt márciusban.

Nyolcból három magyar az EHF-Kupában

Az EHF-kupában a harmadik magyar csapat, a Cornexi is bekerült a legjobb nyolc közé. A fehérváriak három góllal - 25-22-re - győzték le a norvég Byasent, és mivel az első találkozón egy találattal maradtak alul, kétség sem férhetett sikerükhöz.

A negyeddöntő sorsolását kedden rendezik Bécsben, amelyiken a Ferencváros és a Győr is érdekelt. (Ugyanekkor sorsolják ki a férfi válogatott Eb-selejtezőbeli ellenfelét is.)

A KEK-ben a pályaválasztói jogáról lemondó, német bajnoki listavezető Nürnberg magabiztosan, 32-25-re győzött a Vác ellen az első mérkőzésen. A huszadik percig fej-fej mellett haladt a két csapat, aztán a szünet előtt a Vác valamennyi hibáját kihasználva elhúzott a Nürnberg. A vasárnapi visszavágó formalitásnak tűnik.