Kettős vereséggel búcsúzott a kézilabda BL-től a Fotex Veszprém

2005.03.12. 19:03
Nem sikerült a várt bravúr a Fotex Veszprém csapatának a férfi kézilabdázók Bajnokok Ligájában. A spanyol Ciudad Real - csak úgy mint tavaly - ismét két győzelemmel jutott tovább a magyar bajnokon.
Nem a legjobb előjelekkel várhatta a Ciudad Real elleni kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágóját a Fotex Veszprém csapata. Pásztorék az első találkozón hétgólos vereséget szenvedtek, és még az a tudat is bennük volt, hogy tavaly a Ciudad Veszprémben is nyerni tudott.

A visszavágót a magyar együttes kezdte, azonban az első perc végén már a spanyoloknál volt az előny. Szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, hol az egyik, hol a másik oldalon volt az előny.

A világsztárokkal teletűzdelt spanyol gárda nem hagyott semmit a véletlenre, a hazaiak pedig hiába küzdöttek remekül, nem tudtak előnyt szerezni a félidőre. Sőt, a spanyolok harminc percnyi játék után már három, azaz az összesítésben már tíz góllal vezettek.

Eredmény:
Férfi BL, negyeddöntő, visszavágó:
Fotex KC Veszprém-Ciudad Real (spanyol) 33-34 (17-20)

Továbbjutott: Ciudad Real, kettős győzelemmel, 63-55-ös összesítéssel.

A vendégek a második játékrészben is őrizték előnyüket, mígnem a Fotexbe beállt a súlyos sérüléséből alig-alig felépült Perez. A kiváló átlövő góljainak köszönhetően a 48. percben sikerült az egyenlítés, a hajrá azonban ismét a vendégeké volt.

Ekkor sajnos már sem Perez, sem más nem tudott egy utolsó lökést adni a veszprémieknek - akiknél az olimpiai bajnok kapus Sola igen gyenge napot fogott ki - így a spanyol sztárgárda ismét kettős győzelemmel jutott a legjobb négy közé.

Sovány Fradi előny az EHF Kupában
Sovány, mindössze egygólos előnyt szerzett a Ferencváros a vendég dán GOG Gudme ellen a női kézilabda EHF Kupa negyeddöntő első mérkőzésén. Az első félidőben szinte végig 1-2-3 góllal a vendégek vezettek, de a hazaiak főleg két szlovák légiósuknak, Uhrakovának és Mravikovának köszönhetően még a szünet előtt egyenlítettek.

A folytatásban jobban játszottak a ferencvárosiak, elhúztak négy góllal, de a remekül hajrázó Gudme faragott hátrányából, és csupán egy találattal kapott ki. A borzalmasan nehéznek ígérkező visszavágót március 20-án 16 órakor rendezik Dániában.

Női EHF Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Ferencváros-GOG Gudme (dán) 31-30 (16-16)