Debrecenben lesz a II. Kézilabda Gála

2005.03.22. 15:42
A decemberben megrendezendő II. Kézilabda Gálára ismét a szurkolók állíthatják össze a jelenkor All Star-csapatait, de idén szavazhatnak a legvonzóbb magyar női és férfi kézilabdázóra is. A show műsort ezúttal szurkolói torna, valamint a debreceni kézisek, kosarasok és labdarúgók versenye szinesíti.
Az immár "hagyományosnak" tekinthető időpontban, december 30-án rendezik a II. Kézilabda Gálát. A tavalyi szegedi helyszín után ezúttal a debreceni Főnix-csarnokban kerül sor a nagyszabású show műsorra. Az All Star-csapatok tagjait idén is a szurkolók szavazhatják meg szeptember 15-étől a Gála honlapján (www.kezilabdagala.hu). Ugyanitt a szurkolók megszavazhatják a legvonzóbb magyar női és férfi kézilabdázót, akiknek kilétére a Gálán derül fény. Szintén Debrecenben adja át a Magyar Kézilabda Szövetség az Év Kézilabdázója-díjakat.

A Gála első sajtótájékoztatóján Ágai Kis András, a Szervezőbizottság elnöke, Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára, és Pajna Zoltán, Debrecen alpolgármestere aláírta az együttműködési megállapodást az eseményről. Idén különös aktualitást ad a debreceni helyszínnek két évforduló, hiszen a Debreceni Dózsa férficsapata harminc éve, 1975-ben nyert bajnokságot, míg a DVSC női csapata tíz esztendeje, 1995-ben nyerte el először az EHF-kupát.

A programban az All Star vegyescsapatok mérkőzésén, valamint a tavaly már megcsodált nosztalgiaválogatottak találkozóján kívül ügyességi versenyek is szerepelnek majd - utóbbiban a kézilabdázókon kívül a debreceni labdarúgók és kosárlabdázók is megmutathatják tudásukat. A debreceni, ferencvárosi, győri és dunaújvárosi drukkerek részvételével szurkolói tornára kerül sor.