Kiesett a Dunaferr a kézilabda BL-ből

2005.04.17. 22:05
Kettős vereséggel búcsúzott a Dunaferr női kézilabdacsapata a Bajnokok Ligájától, mivel a múlt heti, hazai kudarc után a címvédő dán Slagelse otthonában rendezett visszavágón is kikapott.
A női kézilabda Bajnokok Ligája Dunaferr-Slagelse elődöntőjének második találkozóján a múlt vasárnapi, dunaújvárosi 28-25-ös sikert követően immár egyértelmű esélyese volt a dán elitgárda.

Jól kzdett a Slagelse, de nem döntött

Ennek ellenére mindkét együttes idegesen kezdte a találkozót, percekig nem esett gól egyik oldalon sem. Sajnos, néhány perc elteltével ott folytatódott az összecsapás, ahol egy héttel ezelőtt Dunaújvárosban abbamaradt, vagyis a hazaiaknál Leganger kapusnak elképesztően nehezen lehetett gólt lőni, míg támadásban Bojana Petrovic szinte megállíthatatlannak bizonyult.

Negyedórát kellett várni arra, hogy a magyar együttes Radulovics révén megszerezze első gólját átlövésből is.

Anja Andersen tanítványai védekezésben extraklasszis teljesítményt nyújtottak és csak a támadók halványabb teljesítménye miatt nem dőlt el a továbbjutás már az első félidőben.

A második játékrészt már jobban kezdte a sorozatot 1999-ben megnyerő Dunaújváros, hiszen alig két perc alatt háromszor is bevette a több mint hatvan százalékos védési hatékonysággal "dolgozó" Leganger kapuját. A hazaiak is észlelték ezt a kisebb veszélyt, és néhány pillant múlva ismét öt gól volt a különbség. A magyar lányok nem adták fel a küzdelmet, és tartották a lépést a BL-címvédő dán alakulattal. A végére azonban elfogyott a Dunaferr ereje, így az utolsó percekben Anja Andersennek még arra is jutott ideje, hogy egy-egy olyan játékost is pályára küldjön, aki korábban kevesebb lehetőséget kapott.

Most már mumus a dán együttes

A Slagelse - amely összesítésben teljesen megérdemelten jutott a fináléba - így immár sorozatban harmadszor bizonyult jobbnak a Dunaferrnél: két éve az EHF Kupa döntőjében, tavaly pedig szintén a BL elődöntőjében.

Női kézilabda BL, elődöntő, visszavágó
Slagelse (dán)-Dunaferr 21-17 (11-6)
Gólszerzők: Petrovic 6, Fridrikas 5, Savic 4, Hörlykke 3, Kliukaite, Lungu, Melgaard, illetve Bulath, Ferling, Radulovics 3-3, Vincze 2, Balogh, Bohus, Kindl, Németh, Pállfy, Pigniczki
Továbbjutott: a Slagelse, kettős győzelemmel, 49-42-es összesítéssel.