Elemér
5 °C
16 °C

A Győr kezd otthon az EHF-kupa döntőjében

2005.04.19. 16:07
A keddi bécsi sorsoláson eldőlt, hogy a női kézilabda EHF Kupa döntőjét a Győri Graboplast ETO KC otthon kezdi a Cornexi-Alcoa-HSB Holding ellen. Elképzelhető, hogy a székesfehérváriak a helyi jégcsarnokba viszik a döntő második mérkőzését.
Magyar döntőt rendeznek a második számú európai női kézilabda sorozatban, az EHF-kupában: a német Lipcsét búcsúztató Győr Graboplast ETO ellenfele a Ferencváros ellen továbblépő Cornexi-Alcoa-HSB Holding lesz.

Fehérváron kicsit esélyesebbnek tartják az ellenfelet

Kedden az európai szövetség (EHF) központjában kisorsolták a párharc pályaválasztói jogokat, ennek értelmében az első összecsapást május 14-én vagy 15-én Győrött, a székesfehérvári visszavágót pedig egy héttel később játsszák le.

"Előnye és hátránya is van annak, ha egy csapat idegenben kezd" - mondta Szabó Edina, a fehérváriak vezetőedzője. - "Más felkészülést, ráhangolódást igényel az egyik, illetve a másik. A Győrnek jobbak a cseréi, ez tény, s emiatt egy kicsit esélyesebbnek számít, főleg otthonában. Úgy vágtunk neki ennek a szezonnak, hogy nyerjünk valamelyik sorozatban, hát most az EHF Kupa utolsó párharcánál járunk. Az ETO elleni bajnoki mérkőzéseket külön kezelem a kupától."

Jégre vihetik a Győrt

A székesfehérváriak szakosztályvezetője, Balássi Imre azt mondta, elképzelhető, hogy nem saját pályájukon, a Köfém-sportcsarnokban, hanem az Alba Volán jégcsarnokában vívják meg a finálé második meccsét. "Folyamatban vannak a tárgyalások, a héten derül ki, hogy hol játsszuk a döntő meccsét" - mondta Balássi.

Nem hagyományos leosztás

A győriek trénere, Róth Kálmán nem igazán foglalkozik azzal, hogy hol lesznek a találkozók. "Számos példa van arra, hogy egyik és másik felállásban is lehet nyerni, illetve bukni. Ez nem egy hagyományos otthon-idegen leosztás, mert mindkét csapat jól ismert helyzetekben fog pályára lépni, főleg úgy, hogy előtte még két bajnokin is találkozik" - értékelt a győri szakvezető.

Bravúrokkal a döntőbe

Mindkét együttes bravúros győzelemmel került a fináléba. A Cornexi előbb otthon kikapott a Ferencvárostól, majd múlt pénteken a Népligetben nyert, s így története első európai kupadöntőjét vívhatja. A Győr Lipcsében hatgólos hátrányt szedett össze, de vasárnap szenzációs játékkal kiütötte német riválisát. Az ETO ezt megelőzően már háromszor jutott be a földrész második számú kupájának döntőjébe, de mindannyiszor alulmaradt dán vetélytársával - kétszer az Ikasttal, egyszer pedig (tavaly) a Viborggal - szemben.

Ez az első tiszta magyar finálé európai kézilabda kupában. A két csapatnak nem kell sokat várnia az újabb találkozóra: szerdán Győrött bajnoki mérkőzésen csap össze a két EHF Kupa-finalista.

A női európai kupák döntői
Bajnokok Ligája
Slagelse (dán)- Kometal Szkopje (macedón)
EHF Kupa
Győri Graboplast ETO KC - Cornexi-Alcoa-HSB Holding
KEK
Podravka Koprivnica (horvát)-Larvik HK (norvég)
Challenge Kupa Cercle Dijon (francia)- Bayer 04 Leverkusen (német)

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.