Judit
3 °C
6 °C

Aranyra pályáznak a szegedi kézisek

2005.06.20. 15:38
A soron következő három évben aranyérmet akar szerezni a Pick-Szeged a férfi kézilabda bajnokságban. Az idén második alakulat négy válogatott játékost igazolt, köztük a világklasszis Nenad Perunicsicset.
A férfi kézilabda NB I-ben és a Magyar Kupában is második Pick-Szeged újabb hároméves szponzori szerződést kötött a T-Mobile Magyarország Rt-vel. A 2008. június 30-ig szóló megállapodást Lele Ambrus, a klub elnöke és Sugár András, a telekommunikációs vállalat első embere írta alá hétfőn Budapesten.

Világklasszis csatlakozik a csapathoz

Lele reményét fejezte ki, a csapat meg tudja hálálni a bizalmat. Jelezte egyúttal: az elmúlt években a bajnokság szorossá tétele volt a cél, mostantól azonban egyértelműen az aranyérmet megcélozva kezdi a gárda a szezont - a Veszprémet kell letaszítaniuk a trónról -, és a Bajnokok Ligájában is szeretnének előrébb lépni. Idén a legjobb tizenhat között a címvédő szlovén Celje állította meg Kovács Péter csapatát.

A nyáron megerősödik az együttes, a válogatott irányító, Lendvay Péter mellett a német állampolgársággal is rendelkező szerb átlövő, Nenad Perunicsics is Szegedre igazolt. A világklasszis játékosról eddig számtalan orvosi szakvéleményt szereztek be - korábban elterjedt róla, hogy nem teljesen egészséges -, és joggal bíznak benne, hogy a harmincnégy éves játékos régi arcát mutatja az alföldi városban.

Mezei vállalt még egy évet, Laluska távozott

Rajtuk kívül a dunaferres Krivokapics is aláírta már szerződését, hasonlóan a válogatott második számú beállójához, Herbert Gáborhoz. Herbert Szegeden nevelkedett, és néhány éves kitérő után tér vissza. A városi sportigazgató - az ugyancsak a beálló posztján szereplő -, Mezei Richárd egy évig még vállalta a felkészülést. A balkezes átlövő Laluska Balázs ugyanakkor Spanyolországba szerződött.

Az országgyűlési képviselő, Újhelyi István társadalmi elnökként azt hangsúlyozta, hogy a most megkötött és az elmúlt időszakban aláírt szponzori szerződések mindegyike stratégiai jellegű, hosszú távra köttettek, ami garantálja a színvonalas, zavartalan munkát, és komolyabb célok elérését.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.