Nehéz sorsolás a férfi kézi Eb-n

2005.06.26. 14:57
Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) szombaton elkészítette a jövő év januári Európa-bajnokság csoportbeosztást. Az olimpiai negyedik helyezett magyar férfi válogatott nehéz csoportba, és nehéz ágra került, jó szerepléséhez több bravúrra lesz szüksége.
A magyar férfi kézilabda-válogatott a Macedónia elleni kettős győzelemnek köszönhetően jutott ki a jövő év január huszonhatodikán Svájcban kezdődő kézilabda Európa-bajnokságra. A tizenhat válogatott rangsorolása után a magyar társulat a harmadik kalapba került, meglepetésre a világbajnok spanyolok is ebbe a kategóriába nyertek besorolást.

Izlandot akarta elkerülni mindenki

Skaliczki László csapata tehát nem számíthatott könnyű sorsolásra, ám ennél nehezebbet talán nem is kaphatott volna. Magyarország ugyanis a negyedik kalapból a legerősebb válogatottat, Izlandot "húzta ki", a hagyományosan bombaformában kezdő, és Eb-harmadik dánok mellé pedig a világklasszisok sorát szerepeltető szerbekkel mérkőzik még a csoportküzdelmek során.

Nem véletlenül értékelt úgy a kapitány, hogy már a továbbjutáshoz bravúrra lesz szükség, hiszen egy nagy csatát minimum nyerni kell. (Az első három helyezett jut a középdöntőbe, de a szerzett pontjait magával viszi.)

A másik ág összehasonlíthatatlanul könnyebb

A mieink ágán kapott helyet a legutóbbi két olimpián győztes horvát válogatott, és a bronzéremért Athénban épp a Perezéket felülmúló orosz válogatott. A norvégok pedig a legutóbbi vb-selejtezőben ejtették ki a magyar gárdát.

Első látásra a B-csoport még a magyarnál is erősebb, de utána az ott szereplő válogatottak jóval könnyebb riválisokat kapnak a középdöntőben.

A csoportbeosztás:
A-csoport: Svájc, Szlovénia, Lengyelország, Ukrajna
B-csoport: Németország, Franciaország, Spanyolország, Szlovákia
C-csoport: MAGYARORSZÁG, Izland, Szerbia-Montenegró, Dánia
D-csoport: Horvátország, Oroszország, Norvégia, Portugália