Könyv a magyar kézilabdázás legsikeresebb korszakáról

2005.11.03. 15:01
Háromszáz oldal, négyszáz kép a magyar kézilabdázás legsikeresebb tíz évéről.

Nem íródott még ehhez hasonló könyv a kézilabdázásról - m kommentálta Mocsai Lajos a most megjelent Ezüstös aranykor című kötetet. A világ egyik legsikeresebb kézilabdaedzője - volt női és férfi szövetségi kapitány - az Ágai Kis András és Liszkay Gábor Levente által jegyzett könyvet méltatta így.

A háromszáz oldalas, négyszáz képpel illusztrált könyv a magyar kézilabdázás elmúlt tíz évét mutatja be. Egy olimpiai, két világbajnoki döntő, egy Európa-bajnoki finálé és tizenöt nemzetközi kupavégjáték elevenedik meg a kötetben.

Bemutatják a magyar kézilabdázás nagy vidéki fellegvárait, és interjúkat készítettek az időszak legfontosabb szereplőivel.

A csütörtöki bemutatón a két szerző mellett megjelent még az olimpiai ezüstérmes és Európa-bajnok Kökény Bea, Kiss István, a kézilabda-szövetség elnöke, Laurencz László, az 1995-ben vb-második női nemzeti csapat kapitánya is.

Az 5980 forintba kerülő könyvet a nagyobb könyvesboltok mellett a bemutatott kézis fellegvárakban - Debrecen, Dunaújváros, FTC-csarnok, Győr, Szeged, Székesfehérvár, Veszprém - árusítják, de megrendelhető interneten is, a decemberi debreceni kézilabdagála honlapján is.