Nagy lépést tett a BL-továbbjutásért a Szeged

2005.11.05. 18:33
Fontos meccsen tudott nyerni Ukrajában a Pick-Szeged férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligájában, így nagy esélye van a legjobb tizenhat közé kerülésre. A Veszprém továbbra is százszázalékos, miután hazai pályán könnyen lépett át a szlovák bajnok Tatran Presovon.

Őrzi százszázalékos mérlegét az MKB Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, miután az ötödik fordulóban gond nélkül legyőzte a vendég szlovák Tatran Presovot.

Veszprém: Ismét Ciudad

A hazai csapat - amely már Eperjesen is magabiztosan győzött - ezúttal sem hagyott kétséget afelől, hogy jobb riválisánál.

Az már korábban eldőlt, hogy a magyar bajnok nyolcaddöntős, az viszont csak jövő vasárnap, az előző kiírásban finalista spanyol Ciudad Real otthonában derül ki, hogy az első vagy a kedvezőtlenebb kiemelést jelentő második helyen végez csoportjában.

A Veszprém október közepén 31-29-re verte a vendég spanyol együttest, amely korábban megszakítás nélkül négyszer bizonyult jobbnak nála.

A Szegednek otthon kell bebiztosítania a továbbjutást

Fontos győzelmet aratott a Pick Szeged a D-csoportban, az ukrán Zaporizzsja otthonában, ugyanis így életben maradt a nyolcaddöntőbe jutási reménye.

Az első félidőben fej-fej mellett haladt a két csapat, aztán a második félidőt remekül kezdte a kötelező pontszerzés terhe alatt pályára lépő Szeged, és elhúzott négy góllal. Az előnyét sikerült végig megtartania, noha a játékvezetők ítéleteikkel kicsit segítették a hazaiakat, akik többször is létszámfölénybe kerültek.

A Szeged az utolsó fordulóban, jövő szombaton 16:15-kor a bosznia-hercegovinai Izvidac Ljubuskit fogadja, amelytől az "odavágón" nagy meglepetésre kikapott.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 5. forduló
F csoport
MKB Veszprém-Tatran Presov (szlovák) 42-25 (22-12)
A csoport állása: 1. és már biztos nyolcaddöntős Veszprém 10 pont/5 mérkőzés, 2. Ciudad Real (spanyol) 6/4, 3. Dinamo Bucuresti (román) 2/4, 4. Presov 0/5
D csoport
Zaporizzsja (ukrán)-Pick Szeged 22-24 (12-12)
Az állás: 1. és már biztos nyolcaddöntős Barcelona (spanyol) 10 pont/5 mérkőzés, 2. Pick Szeged 4/5, 3. Zaporizzsja 3/5 (133-140), 4. Izvidac Ljubuski (bosznia-hercegovinai) 3/5 (99-118)