Emőke
8 °C
19 °C

E.ON Kézilabdagála: büntetővel nyerték a Királyok

2005.12.31. 14:39
Az előmérkőzésen, és a csillagok csatájában is döntetlen született a másodszor megrendezett magyarországi kézilabda-gálán. Görbicz Anita vereséget szenvedett, Tápai Szabina százszor szebb volt nála.
A tavalyi nagysikerű szegedi bemutatkozást követően idén debreceni gálával búcsúzott az évtől a hazai kézilabdasport.

Döntelen a kezdőmeccsen

A teltházas Főnix-csarnokban péntek délután többek között nosztalgiamérkőzésekre, illetve ügyességi játékokra került sor, amelyek a Királyok és Ászok programzáró All Star-találkozóját vezették fel.

A DVSC 1995-ben EHF Kupa-győztes női együttese az ugyanabban az évben világbajnoki ezüstérmes magyar válogatottal találkozott (18-18), majd a férfi bajnokság 1975-ös legjobbja, a Debreceni Dózsa a Budapest All Stars öregfiúk csapatát verte három góllal (20-17).

Zsiga belőtte, Skaliczki kihagyta

A főmérkőzésre, akárcsak tavaly, a két csapatkapitány - ezúttal Kirsner Erika és Mezei Richárd - egy héten át tartó választása alapján álltak össze a gárdák.

A nagy várakozással várt találkozó végül harminchét-harminchetes döntetlennel zárult. A Királyok és az Ászok összecsapását azonban "hivatalosan" az előbbiek nyerték, Zsiga Gyula, Németh András segítője ugyanis belőtte a ráadásbüntetőjét, míg az Ászokat irányító Skaliczki László kihagyta a magáét.

Pálinger együtt szerelmével

A 2x20 perces összecsapáson - ahogy az várható volt - a játékos, látványos elemek domináltak, a pályán lévők szinte kizárólag a közönség szórakoztatására törekedtek. Pálinger Katalin a szíve választottjával, a spanyol világbajnok Iker Romeróval volt egy csapatban.

A találkozó előtt hirdették ki a Miss Kézilabda-díj győztesét. A szurkolók az utolsó szakaszban már csak három jelöltre, Görbicz Anitára, Szűcs Gabriellára és Tápai Szabinára adhatták le voksukat, és mint kiderült, utóbbinak akadt a legtöbb támogatója. Az már korábban eldőlt, hogy a Mr. Kézilabda címet Nagy László érdemelte ki.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.