A Dunaferr remekelt, a Győr nagyot bukott a női kézi BL-ben

2006.01.07. 20:51
A Dunaferr remek játékkal, magabiztosan verte a hét friss világbajnokkal felálló orosz Lada Togliatti együttesét, míg a bajnok és kupagyőztes győriek súlyos, tízgólos vereséget szenvedtek el a macedón Kometal Szkopje vendégeként.

Háromnegyedórás szenzációs játékkal értékes győzelmet aratott a hét világbajnokkal felálló vendég orosz Lada Togliatti ellen a Dunaferr női kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája B csoportjának első fordulójában.

A mérkőzés a péntekről szombatra virradó éjjel Cipruson elhunyt, a Dunaferr labdarúgócsapatával bajnokságot nyert Zavadszky Gábor emlékére gyászszünettel kezdődött.

Remeklő újoncok

A több BL-újonccal felálló hazai együttes Remekül rajtolt, Hoffmann jól védett, a mezőnyjátékosok pedig a gólokról gondoskodtak. A kezdeti lendület nem tört meg, de később sokkal keményebben védekezett a hét világbajnokkal kiálló rivális, és megkezdte a felzárkózást.

A második félidő nyitószakaszában ismét sziporkázott a Dunaferr, és a 37. percre meglépett 22-14-re. Ez a megnyugtató előny állandósult, és a legjelentősebb európai kupában komoly terveket szövögető oroszok meglepődve tapasztalhatták, semmi esélyük sincs ezen a délutánon. A máskor többnyire őrjöngő Lada tréner, Jevgenyij Trefilov is csak mosolyogni tudott kínjában csapata reménytelen erőlködése láttán.

Már tíz góllal is vezetett a Dunaferr

A 44. percben kétszámjegyű lett a különbség (26-16), amikor is a lengyel bírókettős egyre többször állított ki hazai játékost, és a sok emberelőnyben a Toljatti faragott tetemes hátrányából. Az 55. percben már csak 28-25 volt az állás, így kicsit izgulni kellett a végjátékban. Így hiába tűnt a meccs alatt úgy, hogy akár kiütéses siker is lehet a vége, Kindléknek megkellett elégedniük a háromgólos sikerrel.

A dunaújvárosiak jövő szombaton 16:15 órakor az utóbbi két kiírásban diadalmaskodó, a világ legerősebb csapatának tekintett dán Slagelse otthonában lépnek pályára.

Csúnya verést kapott a Győr

Súlyos, tízgólos vereséget szenvedett a Győri Graboplast ETO KC a macedón Kometal Szkopje otthonában női kézilabdacsapatok Bajnokok Ligája D csoportjának első fordulójában.

Női kézilabda BL, 1. forduló:
B csoport:
Dunaferr-Lada Togliatti (orosz) 30-27 (17-14)
D csoport:
Kometal Szkopje (macedón)-Győri Graboplast ETO KC 32-22 (15-12)

Nagy iramban kezdődött az összecsapás, a sérült Görbiczcel felálló győriek tartották a lépést. A hazaiak mindig egy picit megléptek (ez rendszerint 2-3 gólnyi előnyt jelentett), majd a Mörtel és a decemberi vb legjobb irányítójának választott, hassérvvel játszó Görbicz révén az ETO egyenlített. Aztán a szünet előtt megint a 2002-ben az FTC elleni BL-fináléban diadalmaskodó Szkopje pillanatai következtek.

A folytatásban aztán már nem volt méltó ellenfél a magyar bajnok, amely a végére teljesen összezuhant. A győriek jövő szombaton 16:15 órakor az orosz Volgogradot fogadják.

A Vác a KEK-ben, a Debrecen az EHF-Kupában remekelt, a Fradi oktatott

Hat góllal nyert a Vác a vendég szerb-montenegrói Nis ellen a női kézilabda KEK-ben, a 16 közé jutásért rendezett első mérkőzésen. 3-0-val kezdett a Vác, ezt még kiegyenlítette a vendéggárda, de azt követően fokozatosan nőtt a különbség. A második félidőben továbbra is hengerelt a Vác, 25-15-re és 30-20-ra is vezetett már, azonban a hajrára elfáradt. A visszavágót jövő szombaton 18:30 órakor rendezik Nisben.

Női kézilabda KEK, a 16 közé jutásért, 1. mérkőzés:
Vác-Nis (szerb-montenegrói) 32-26 (16-9)

Tizenkét gólos, megnyugtató győzelmet aratott a Debrecen a vendég norvég Bergen ellen a női kézilabda EHF Kupában, a 16 közé jutásért rendezett első mérkőzésen. A hazaiak hamar az ellenfél tudomására hozták, hogy nem sok keresnivalójuk van, és gyorsan elhúztak 9-4-re, amikor is a norvégok időt kértek, de hiába. A második félidőben sem állt le a Debrecen, és tetszés szerint érte el góljait. A formalitásnak tűnő visszavágót jövő szombaton 18:15 órakor rendezik Bergenben.

Női kézilabda EHF Kupa, a 16 közé jutásért, 1. mérkőzés:
Debrecen-Bergen (norvég) 31-19 (17-9)

Megerőltetés nélkül nyert 46-26-ra a Ferencváros a vendég portugál Madeira ellen a női kézilabda EHF Kupában, a 16 közé jutásért rendezett első mérkőzésen. A mérkőzés a péntekről szombatra virradó éjjel Cipruson elhunyt, a Ferencváros labdarúgócsapatával bajnokságot nyert Zavadszky Gábor, valamint a december 20-án eltávozott, az FTC női kézilabda-együttesével négyszeres aranyérmes, 1965-ben világbajnok Elekné Rothermel Anna emlékére gyászszünettel kezdődött. Csupán negyedóráig tudta a lépést tartani a sokkal esélyesebb riválisával a Madeira, majd szinte "állva maradt". A lefutottnak tűnő visszavágót jövő vasárnap, magyar idő szerint 16 órakor rendezik Funchalban.

Női kézilabda EHF Kupa, a 16 közé jutásért, 1. mérkőzés:
Ferencváros-Madeira (portugál) 46-26 (22-14)