A kupában nem volt célkitűzésünk

2006.05.23. 01:20
A női kézilabda EHF-kupában győztes Ferencváros edzője szerint, ha előbb találkoznak a döntőben legyőzött Koprovnicával, ki is eshettek volna. Németh András csapata azonban a szezon végére összeérett és kettős győzelemmel aratott sikert.

"Amikor hat góllal vezettünk, akkor gondoltam először rá, hogy megnyerhetjük a kupát, de azt is tudtam, még sok minden van a meccsben. A kézilabda egy olyan játék, ahol a lefújásig semmi nem biztos" - mondta Németh András, a szombaton EHF-kupát nyert Ferencváros női kézilabdacsapatának edzője. Az FTC a 37-36-os budapesti odavágó után 33-32-re tudott nyerni a horvát Podravka Koprivnica otthonában.

Nem volt célkitűzés a kupában

A magyar válogatottat is irányító szakember elmondta, tudta, hogy játékosai az utolsó leheletükig hajtanak, ugyanakkor tisztában volt vele, erőnlétileg gyengébb a magyar együttes riválisánál.

"Az évad elején mindössze annyi volt a célkitűzés, hogy a bajnokságban a legjobb négy közé kerüljünk, de a kupában nem terveztünk előre. Ott ugyanis sok múlik a sorsoláson és a döntőben legyőzött horvát együttest akár az első fordulóban is megkaphattuk volna. És akkor még nem voltunk csúcsformában, így könnyedén kivertek volna minket" - mondta a zöld-fehéreket tizenöt éve irányító szakember.

Egységes volt a csapat

Németh szerint a siker annak köszönhető, hogy egységes volt csapata, és a négy meghatározó játékoshoz - Tóth Tímea, Kirsner Erika, Lucia Uhrakova, Katarina Mravikova - a fiatalok is feltudtak nőni. A tavalyi vb-n a válogatottat bronzéremig vezető szakember kitért arra is, miért tudtak idegenben ilyen sikeresen szerepelni az EHF-kupában.

"A második meccsekre jobban fel tudtunk készülni, hiszen az első meccsen megismerjük az ellenfelet, és ennek a tanulságait a mi javunkra tudtuk fordítani. Az pedig már csak véletlen, hogy többször is itthon kezdtünk. A legtöbb csapathoz hasonlóan, jobban szeretjük a visszavágót itthon játszani."

Ünneplés több szólamban

A rutinos edzőt meglepte, hogy az Üllői úton több mint kétszáz szurkoló várta a csapatot, és a kaproncai ünneplés után itthon is éltették csapatát. "A csapat már a buszban is ünnepelt, de ők is roppant örültek a váratlan meglepetésnek. A szurkolókon kívül a klub elnöke is adott egy kisebb fogadást a csapat tiszteletére, majd mindenki ment haza pihenni" - mondta a mesteredző, akinek olyan sok ideje nem lesz a lazításra, hiszen május 30-án a válogatott kerettel Brazíliába utazik, egy meghívásos tornára, majd elkezdi a felkészülést az Európa-bajnoki selejtezőkre.