Kupagyőzelemre készül a női kézilabda-válogatott

2006.08.20. 16:30
Miután két női kézilabda-válogatott is visszalépett, a magyarok két csapattal is játszhatnak a pénteken kezdődő budapesti Pannon Kupán. Németh András szövetségi kapitány annak ellenére is bízik a végső győzelemben, hogy a világbajnok orosz valamint az olimpiai ezüstérmes Dél-Korea lesz az ellenfél.

Az új szezonban először lép pályára - mégpedig hazai közönség előtt, Budapesten - a világbajnoki bronzérmes magyar női kézilabda-válogatott, amely csütörtöktől szombatig a Pannon Kupa keretében megmérkőzik a magyar B, majd az olimpiai ezüstérmes dél-koreai, végül pedig a vb-aranyérmes orosz csapattal.

Amint az az eseményt felvezető szerdai sajtótájékoztatón elhangzott, Németh András szövetségi kapitány a sérülések után még lábadozó több játékosára nem számíthat, ráadásul állandó segítője, Zsiga Gyula sem lesz vele: neki ugyanis a magyar B válogatottat kell irányítania. Azért vesz részt a rangos tornán két hazai csapat, mert előbb a brazilok, majd a szlovákok is visszaléptek az indulástól.

A program:

csütörtök, 1. forduló (FTC-csarnok): 17 ó: Oroszország-Koreai Köztársaság, 19: Magyarország - Magyarország B
péntek, 2. forduló (Körcsarnok): 17: Magyarország B - Oroszország, 19: Magyarország-Koreai Köztársaság (Sport1)
szombat, 3. forduló (Körcsarnok): 17: Koreai Köztársaság - Magyarország B, 19: Magyarország-Oroszország (Sport1)

Németh András megjegyezte, azzal, hogy két magyar csapat is játszik a Pannon Kupán, szinte az összes számításba vett játékost lehet foglalkoztatni, senkit sem kell kényszerűségből kihagyni.

Liftbe szorulás után

"Nagyon erős torna lesz, remélem, hogy sokan kilátogatnak majd a mérkőzésekre. Szeretnénk itthon tartani a kupát. Az oroszok az erőkézilabdát, a koreaiak pedig a gyors, kombinatív játékot képviselik. Szerencsés, hogy a két műfaj legjobbjával találkozhatunk" - mondta a szövetségi kapitány, aki kicsit késett a tájékoztatóról, a csapat szállásán ugyanis húsz percre liftbe szorult néhány játékosával együtt.

"A tavalyi tanulságokat levonva egy héttel későbbre tettük az időpontot, hogy jobb formában legyenek a játékosok. Kíváncsian várom, hogy a B-csapatban játszó, vb-t is megjárt játékosok mire lesznek képesek" - állította.

Németh hozzátette: sajnálja, hogy Mehlmann Ibolya nem lehet itt a tornán, de dániai klubja, az Aalborg azt közölte, a játékos sérült. Megjegyezte még, a példák azt mutatták, hogy a légióskodás nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket több játékos esetében, az átlövőt kérte, ha lehetősége van rá, a fejlődése érdekében maradjon itthon, de ő inkább átigazolt.

Nagyon készülnek a B-csapat játékosai

"Kényszerűségből a harmadik átlövőpárt kell kipróbálnom egy év alatt, Mörtel és Benyáts Bea játszik majd a bal illetve a jobb oldalon" - panaszkodott.

Az irányító Ferling Bernadett szerint már az első napi, magyarok közti összecsapás is parázs hangulatú lesz, mert több klubtárs is egymás ellen szerepel a csatában. "Nagyon készülni fognak, megígérték, biztosan érdekes meccs lesz" - magyarázta.

A Pannon Kupára napijegyek ezer forintos egységáron kaphatók, a tizenkilencediki találkozón köszöntik a harminc illetve a tíz évvel ezelőtti olimpián bronzérmes játékosokat.

A két magyar csapat kerete:
Magyar A válogatott:
Kapusok: Triffa Ágnes, Pálinger Katalin
mezőnyjátékosok: Vérten Orsolya, Kirsner Erika, Tomori Zsuzsanna, Mörtel Renáta, Ferling Bernadett, Görbicz Anita, Orbán Annamária, Siti Eszter, Szamoránszky Piroska, Borbély Zsanett, Hornyák Ágnes, Benyáts Beatrix, Csáki Viktória, Balogh Beatrix
szövetségi kapitány: Németh András

Magyar B válogatott:
Kapusok: Pastrovics Melinda, Petróczi Viktória
Mezőnyjátékosok: Kenyeres Fanni, Juhász Gabriella, Szűcs Gabriella, Laluska Eszter, Kocsis Ágnes, Szucsánszki Zita, Borbás Rita, Őri Cecília, Temes Bernadett, Sopronyi Anett, Kovacsicz Mónika, Bódi Bernadett
Edző: Zsiga Gyula