Hatgólos győzelmek a kézilabda BL-ben

2006.10.15. 20:29
A Veszprém a bosnyák Szarajevó otthonában hat góllal - 31-25 - nyert a férfi kézilabda Bajnokok Ligája harmadik fordulójában. A nők még csak a selejtezőknél tartanak, a Ferencváros az első meccsen a román Brassó ellen 30-24-re. A Fradi vezetett kilenc góllal is, de a végére elfáradt kissé.

A Pick-Szeged szombati kisebb kisiklása intő jel lehetett a Veszprémnek a kézilabda Bajnokok Ligájában, és a magyar bajnok esélyeshez méltón kezdett Szarajevóban, miután gyorsan elhúzott 6-2-re. Peric remekül védett, és megindulásokból a Veszprém rendre betalált.

A szünetig lesöpörték a Szarajevót

A folytatásban is hasonló volt a koreográfia, így már a szünetre kilenc gólosra nőtt a különbség.(19-10)

A második félidőben mindenkinek játéklehetőséget biztosított Zdravko Zovko vezetőedző, ennek ellenére alig tudott közelebb férkőzni a szarajevói alakulat. Ez a tétel akkor is fennállt, amikor a vendégek kétszer kettős emberhátrányba kerültek.

A Vágbeszterce következik a Veszprémnek

Az utolsó tíz percben - minden mindegy alapon - bátran támadott a bosnyák bajnok, és kicsit csökkentette hátrányát.

A Veszprém a következő fordulóban, jövő szombaton 17:30 órakor a szlovákiai Vágbesztercén (Povazska Bystrica) lép pályára.

Saját iramában fáradt el a Fradi, de biztosan nyert

Jóval megilletődöttebben kezdett az FTC a nőknél, és csak az ötödik percben talált be először, majd gyorsan fordított, 0-1 után viszont a brassóiak több mint tíz percen keresztül nem voltak eredményesek (5-1). A különbség ezt követően állandósult, majd a szünet előtti hajrában, amikor emberelőnyben játszott az amúgy remekül védekező hazai csapat, az előny tovább nőtt.

A második félidő elején a Ferencváros óriási iramot diktált, aminek következtében a román gárda rengeteget hibázott, és a 40. percben már 21-11 volt az állás. A Brassó nem adta fel, és gyorsan triplázott, Németh András vezetőedző pedig időt kért. Uhrakova - remek helyzetfelismeréssel - saját hatosvonala elől dobott gólt. Fokozatosan csökkent a különbség, az addig gyengén játszó románok erőre kaptak, és a végén szorossá tették a csatát.

A nehéznek ígérkező visszavágót jövő vasárnap 18 órakor rendezik Brassóban.

A Cornexi Izlandon jutott tovább

A Cornexi a KEK-ben már a tizenhat közé jutott, miután felcserélte a pályaválasztói jogát az izlandi Hafnarfjördurral és a pénteki első, öt góllal megnyert meccs után a másodikat 22-22-es döntetlennel hozta le.