Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Háromból három győzelem a kézikupákban

2006.10.21. 21:47
A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a Szeged hazai pályán nehezen, a Veszprém Szlovákiában fölényesen nyert. A kupaújonc Kiskunhalas könnyen lépett tovább a női EHF-kupában.

A magyar férfi kézilabdacsapatok győztek a Bajnokok Ligája negyedik fordulójában szombaton, a kupaújonc női klub, a Kiskunhalas pedig továbblépett az EHF-kupában.

Kiütés Szlovákiában

Az MKB Veszprém különösebb megerőltetés nélkül nyert a szlovák Povazska Bystrica (Vágbeszterce) otthonában a a férfi BL A- csoportjában.

Három hete a magyar bajnok húsz góllal volt jobb riválisánál, így most sem várt sok izgalom a csapatra, amely a kezdetektől fogva gyors támadásokat vezetett, és ismét rengeteg gólt lőtt. A nagy rohanást a hazaiak eleinte jól bírták, de aztán nem tudták tartani a lépést. A második félidőben a sokkal esélyesebb vendégek állva hagyták a vágbeszterceieket, és újból kiütéses, 46-30-as győzelmet arattak felettük.

Nyögvenyelős Pick-győzelem

A sok hibával játszó Pick Szeged viszont nehezen a vendég fehérorosz Breszt Meskovo ellen a B-csoportban.

A hazaiaknál Andjelkovic és Krivokapic sérülés miatt hiányzott, de ez eleinte nem okozott nagy zavart. Gyorsan sikerült háromgólos előnyt szerezni, és azt megtartani, majd a félidő közepétől tovább növelni. 9-4 után azonban túlzottan magabiztossá váltak a hazaiak, és feljöttek a vendégek 10-8-ra. A szünet előtti hajrában emberhátrányban azonban ismét a Szeged pillanatai következtek.

A második játékrészben a kezdeti bizonytalankodás után magára talált a Pick, és megint megnyugtató lett az előny (20-14). Csakhogy megint jöttek a hibák, és a Breszt ezt remekül kihasználta, és felzárkózott, azonban a győzelem nem forgott veszélyben, a vége 28-23.

Nehéz meccsek jönnek

A Veszprém november 4-én, 16:15 órakor a csoport rangadóján fogadja az előző idényben finalista spanyol Portland San Antoniót, majd 11-én a bosnyák Boszna Szarajevót látja vendégül.A Szegednek ez volt az utolsó hazai mérkőzése a csoportban, november 4-én a címvédő spanyol Ciudad Real, majd 11-én a svájci Schaffhausen otthonában lép pályára. Várhatóan utóbbi mérkőzésen dől el a továbbjutás, mivel Szegeden döntetlent értek el a svájciak.

Magabiztos kupaújonc

A Kiskunhalas női csapata gond nélkül nyert a fehérorosz Gorodnyicsanka Grodno otthonában is, így magabiztosan jutott a 32 közé az EHF-kupában. A kupaújonc magyar csapat 34-22-re nyerte az első, hazai mérkőzést, így a visszavágó formalitásnak ígérkezett. A vendéglátók mindent elkövettek, hogy bosszantsák Zsiga Gyula vezetőedző csapatát: a fehérorosz-lengyel határon hét és fél órát kellett várni, a szálláson senki sem fogadta az együttest, majd a szombat délelőtti, a meccs helyszínére kiírt edzést próbálták meg törölni a programból. A sok nehézség ellenére azonban a kiskunhalasi játékosok megmutatták, mire képesek: már az első félidőben óriási fölényben játszottak, és tetszés szerint lőtték a gólokat. A folytatásban sem volt pardon, így a Kiskunhalas újból 12 góllal bizonyult jobbnak riválisánál.

A következő forduló párosításának sorsolását kedden tartják Bécsben.

Kézilabda, férfi BL, női EHF-kupa

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 4. forduló
A csoport: Povazska Bystrica (szlovák)-MKB Veszprém 30-46 (16-22)
B csoport: Pick Szeged-Breszt Meskovo (fehérorosz) 28-23 (14-10)
Női EHF Kupa, a 32 közé jutásért, visszavágó:
Gorodnyicsanka Grodno (fehérorosz)-Kiskunhalas 23-35 (10-19)
Továbbjutott: a Kiskunhalas, kettős győzelemmel.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.