Háromból három győzelem a kézikupákban

2006.10.21. 21:47
A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a Szeged hazai pályán nehezen, a Veszprém Szlovákiában fölényesen nyert. A kupaújonc Kiskunhalas könnyen lépett tovább a női EHF-kupában.

A magyar férfi kézilabdacsapatok győztek a Bajnokok Ligája negyedik fordulójában szombaton, a kupaújonc női klub, a Kiskunhalas pedig továbblépett az EHF-kupában.

Kiütés Szlovákiában

Az MKB Veszprém különösebb megerőltetés nélkül nyert a szlovák Povazska Bystrica (Vágbeszterce) otthonában a a férfi BL A- csoportjában.

Három hete a magyar bajnok húsz góllal volt jobb riválisánál, így most sem várt sok izgalom a csapatra, amely a kezdetektől fogva gyors támadásokat vezetett, és ismét rengeteg gólt lőtt. A nagy rohanást a hazaiak eleinte jól bírták, de aztán nem tudták tartani a lépést. A második félidőben a sokkal esélyesebb vendégek állva hagyták a vágbeszterceieket, és újból kiütéses, 46-30-as győzelmet arattak felettük.

Nyögvenyelős Pick-győzelem

A sok hibával játszó Pick Szeged viszont nehezen a vendég fehérorosz Breszt Meskovo ellen a B-csoportban.

A hazaiaknál Andjelkovic és Krivokapic sérülés miatt hiányzott, de ez eleinte nem okozott nagy zavart. Gyorsan sikerült háromgólos előnyt szerezni, és azt megtartani, majd a félidő közepétől tovább növelni. 9-4 után azonban túlzottan magabiztossá váltak a hazaiak, és feljöttek a vendégek 10-8-ra. A szünet előtti hajrában emberhátrányban azonban ismét a Szeged pillanatai következtek.

A második játékrészben a kezdeti bizonytalankodás után magára talált a Pick, és megint megnyugtató lett az előny (20-14). Csakhogy megint jöttek a hibák, és a Breszt ezt remekül kihasználta, és felzárkózott, azonban a győzelem nem forgott veszélyben, a vége 28-23.

Nehéz meccsek jönnek

A Veszprém november 4-én, 16:15 órakor a csoport rangadóján fogadja az előző idényben finalista spanyol Portland San Antoniót, majd 11-én a bosnyák Boszna Szarajevót látja vendégül.A Szegednek ez volt az utolsó hazai mérkőzése a csoportban, november 4-én a címvédő spanyol Ciudad Real, majd 11-én a svájci Schaffhausen otthonában lép pályára. Várhatóan utóbbi mérkőzésen dől el a továbbjutás, mivel Szegeden döntetlent értek el a svájciak.

Magabiztos kupaújonc

A Kiskunhalas női csapata gond nélkül nyert a fehérorosz Gorodnyicsanka Grodno otthonában is, így magabiztosan jutott a 32 közé az EHF-kupában. A kupaújonc magyar csapat 34-22-re nyerte az első, hazai mérkőzést, így a visszavágó formalitásnak ígérkezett. A vendéglátók mindent elkövettek, hogy bosszantsák Zsiga Gyula vezetőedző csapatát: a fehérorosz-lengyel határon hét és fél órát kellett várni, a szálláson senki sem fogadta az együttest, majd a szombat délelőtti, a meccs helyszínére kiírt edzést próbálták meg törölni a programból. A sok nehézség ellenére azonban a kiskunhalasi játékosok megmutatták, mire képesek: már az első félidőben óriási fölényben játszottak, és tetszés szerint lőtték a gólokat. A folytatásban sem volt pardon, így a Kiskunhalas újból 12 góllal bizonyult jobbnak riválisánál.

A következő forduló párosításának sorsolását kedden tartják Bécsben.

Kézilabda, férfi BL, női EHF-kupa

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 4. forduló
A csoport: Povazska Bystrica (szlovák)-MKB Veszprém 30-46 (16-22)
B csoport: Pick Szeged-Breszt Meskovo (fehérorosz) 28-23 (14-10)
Női EHF Kupa, a 32 közé jutásért, visszavágó:
Gorodnyicsanka Grodno (fehérorosz)-Kiskunhalas 23-35 (10-19)
Továbbjutott: a Kiskunhalas, kettős győzelemmel.