A magyar csapatok mellé állt a szerencse a kézilabda BL-ben

2006.11.14. 12:37
A két legkedvezőbb ellenfelet kapta a két magyar csapat a kézilabda Bajnokok Ligájában, a szupercsapatokat elkerülték. A bajnok Veszprém a dán Koldingot fogadja, a Szeged a spanyol Valladolidot.

Szerencsésen alakult a magyar férfi kézilabdacsapatok számára a Bajnokok Ligája és az EHF Kupa nyolcaddöntőjének keddi, bécsi sorsolása. Az MKB Veszprém a dán Koldinggal, a Pick Szeged pedig a spanyol Valladoliddal találkozik majd.

Idegenben kezdenek

Mivel mindkét magyar BL-es csoportmásodik volt, így otthon kezd majd december másodikán vagy harmadikán. A visszavágókat egy héttel később rendezik.

Az EHF Kupában a Dunaferr a spanyol Aragonnal, a PLER-Airport pedig a svájci Grasshoppersszel mérkőzik a nyolc közé jutásért. A két magyar gárda idegenben vívja az első összecsapást.

Elkerülték a nagyokat

A BL-ben sikerült elkerülni a félelmetes spanyol és német hármast (Portland San Antonio, Ciudad Real, Barcelona, illetve Flensburg-Handewitt, Kiel, Gummersbach). A veszprémiek és a szegediek előzetesen bíztak benne, hogy vagy a dán bajnok, vagy pedig a BL-ben leggyengébbnek számító spanyol alakulat, a Valladolid - Kis Ákos csapata - jut nekik.

"A Kolding remekül játszott a csoportjában, de bízunk benne, hogy megint mi kerülünk a negyeddöntőbe. Ezen a héten dől el, hogy az utolsó mérkőzésen megsérült Perez vállalni tudja-e a játékot" - mondta Németh Csaba, a veszprémiek technikai vezetője.

Erőt adhat a svájciak elleni idegenbeli siker

Lele Ambrus, a Pick Szeged ügyvezető elnöke szintén elégedett volt. "Végre nem kőkemény ellenfelet kaptunk a kieséses szakasz elején. A Valladolid remek gárda, de mi előzetesen úgy számoltunk vele, hogy a Montpellier megelőzi majd, de bravúros pontszerzéssel ezt elkerülte. Bízom benne, hogy a Schaffhausen elleni idegenbeli siker erőt ad. Addig lesz egy Veszprém ellen rangadó is, arra is figyelnünk kell."

A Veszprém két éve is a Koldinggal találkozott a nyolcaddöntőben és magabiztosan búcsúztatta, erre most is minden esélye megvan. A hamarosan újra a legjobb összeállításában szereplő Szeged is kiejtheti a Valladolidot, de ehhez nagyon kemény és fegyelmezett védekezésre lesz szüksége.

Az EHF Kupában szintén voltak olyan csapatok, amelyek ellen szinte reménytelen lett volna a továbbjutás, de így sem a Dunaferr, sem pedig a PLER nem panaszkodhat.

A nyolcaddöntők párosítása:

MKB VESZPRÉM - Kolding (dán)
PICK SZEGED-Valladolid (spanyol)
Gudme (dán)-Ciudad Real (spanyol)
Kozina (szlovén)-Portland San Antonio (spanyol)
Montpellier (francia)-Barcelona (spanyol)
Celje (szlovén)-Flensburg-Handewitt (német)
Csehovszki Medvegyi (orosz)-Gummersbach (német)
Chambéry (francia)-Kiel (német)

EHF Kupa:
Aragon (spanyol)-DUNAFERR
Grasshoppers (svájci) - PLER-AIRPORT
Magdeburg (német) - Kronau-Östringen (német)
Pölva Serviti (észt)-Bidasoa Irun (spanyol)
Lemgo (német)-Dunkerque (francia)
Asztrahany (orosz)- FC Köbenhavn (dán)
Skjern (dán)-Sävehof (svéd)
Paris Handball (francia)-Trebnje (szlovén)