Elszakadt Pálinger szalagja, de nem műtik

2008.03.03. 15:44
Az ebben az idényben veretlen Győr kapusa a héten esedékes bajnokin és Bajnokok Ligája-meccsen sem védhet. A Nürnberg ellen megsérült Pálinger Katalin abban biztos, hogy a március végi olimpiai selejtezőn ott lesz a válogatottban.

Szalagszakadást állapítottak meg Pálinger Katalin jobb bokájában, így a Győr és a válogatott világklasszis kézilabdázója egy-két hétig nem játszhat.

"Az elülső szalag szakadt el, de nem kell műteni. Az első napokban jegelem, utána meglátjuk, milyen tempóban gyógyul. Mindent megteszek, hogy mielőbb a csapat rendelkezésére álljak" - mondta az MTI-nek az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok kapus. Pálinger a Nürnberg elleni, szombati középdöntős Bajnokok Ligája-mérkőzésen sérült meg, amikor az egyik védésekor rálépett a labdára. A 29 éves játékos - aki posztján a világ egyik legjobbja - így nem szerepelhet szerdán a Ferencváros elleni bajnoki rangadón, és vasárnap, az orosz Toljatti elleni BL-meccsen sem.

Az idényben mind a 30 tétmérkőzését megnyert Győr jelenleg az NB I-ben és a BL-ben is olyan pontelőnnyel vezet, hogy nem forog veszélyben az első helye. Utóbbi sorozatban ez már biztosan elődöntőt ér.

A válogatott szempontjából sem mellékes Pálinger sérülése. Magyarország március 28. és 30. között Nimes-ben olimpiai selejtezőt játszik, ahol találkozik a házigazda francia, valamint a kongói és a japán együttessel. A négyesből az első két helyezett jut ki a pekingi játékokra.

"Addig biztosan rendbe jövök, nem lesz gond. Én már most hétvégén is szeretnék játszani, nehogy kiessek a formából" - tette hozzá Pálinger.