Dulakodás a szegedi kézis kupagyőzelem után

2008.04.20. 16:03
A házigazda Pick Szeged nyerte a Budapest Bank férfi kézilabda Magyar Kupát. A címvédő MKB Veszprém elleni, 27-22-re megnyert döntő után dulakodás kezdődött, csak a véletlenen múlt, hogy a Gál Gyula felé szálló pofonok közül az egyik nem talált célba.

Bár eredetileg a semleges pályát szorgalmazta a két hazai nagycsapat, végül licitálás után Szegeden rendezték a férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjét. A döntőbe a papírformának megfelelően a hazai, bajnoki címvédő együttes jutott be a Dunaferr legyőzésével, ellenfele a kupában címvédő Veszprém lett a PLER Airport kiverésével.

Szinte végig vezetett a Szeged

Mindkét csapat hatalmas iramot diktált, a remek védekezéseknek köszönhetően azonban az első tíz percben nem született sok gól (5-4). A félidő első feléhez közeledve átvette a vezetést a Veszprém (5-6), majd Mocsai Lajos időt kért. Ez azonban a Szegednek kedvezett és emberhátrányban szerzett kétgólos előnyt (9-7). A szünetre ebből egy maradt meg és a Veszprém a fordulás után ki is egyenlített.

A hazaiak azonban szinte azonnal visszavették a vezetést és növelték az előnyüket (17-14). A 36. percben Lusnyikov, a Veszprém játékosa piros lapot kapott, a hangulat pedig egyre feszültebbé vált. Színészkedések, apró odaszúrások, kisebb ütések jelezték, nem csak a játékkal foglalkoznak a csapatok.

Az hajrá előtt, az 50. percben már négygólosra növelte előnyét a Pick Szeged (22-18), a másik oldalon érezhető volt Iváncsik Gergő hiánya, aki első félidei ütközését követően már nem lépett pályára.

Tömegjelenet a végén

Öt perccel a meccs vége előtt felzárkóztak két gólra a vendégek (22-20), ekkor Vladan Matic, a szegediek vezetőedzője időt kért és ezután el is dőlt a mérkőzés. A Pick Szeged ötgólos sikerével zárult a döntő, amelyet 27-22-re nyertek végül a hazaiak.

A vége után azonban kínos jelenet alakult ki. Az egész onnan indult, hogy a két veszprémi, Gál Gyula és Perez Carlos ebszélt egymással, előbbi úgy tűnt, le akarja beszélni valamiről az átlövőt. A kubainak született egykori magyar válogatott azonban odament a szegedi Bajusz Sándorhoz, aki ellökte magától a veszprémit, majd ott termett Ratko Djurkovic, aki tovább lökdöste Perezt. Az események hamarosan Gál körül bontakoztak ki, ő beszólhatott valamit a hazaiaknak és körülötte alakult ki kisebb tömeg. A hazaiak edzője, Matic tíz centiről ordított az arcába, válogatott csapattársa, a szegedi Herbert Gábor próbálta megvédeni beállós társát. Úgy tűnt, Djurkovic ütött Gál felé, de ökle nem érte el a játékost. Végül lecsillapodtak a kedélyek.