Bajnokok Trófeája-döntős a Veszprém

2008.09.20. 17:45 Módosítva: 2008.09.20. 18:17
A KEK-győztes veszprémi férfi kézilabdacsapat kilenc góllal, 39-30-ra legyőzte az elődöntőben a német Nordhornt, vasárnap a tornagyőzelemért játszhat.

Elsőként a rendező, KEK-győztes MKB Veszprém jutott be a férfi kézilabda Uniqa Bajnokok Trófeája négyestornájának vasárnapi döntőjébe, miután 39-30-ra nyert az EHF Kupában címvédő német Nordhorn ellen.

A vadonatúj Veszprém Aréna látta vendégül Európa legjobbjait a kontinentális Szuperkupának minősülő tornán, amely a Bajnokok Trófeájáért zajlik. Az első találkozóra 5500-an látogattak ki.

A bírópáros nem volt tekintettel a helyi szokásokra, a hazai szimpatizánsok még javában a Himnuszt énekelték, amikor elkezdődött az előző idényben KEK-győztes Veszprém és az EHF Kupában diadalmaskodó Nordhorn csatája.

Váltott vezetéssel haladtak a csapatok, mindkét gárda agresszíven támadott, a védekezésbe több hiba csúszott, elhúzni egyik csapat sem tudott. Csaknem negyedóra kellett a két kapusnak, hogy bemelegedjen, és egyre többet találkozzon a labdával.

Húsz perc elteltével jöttek a cserék - ekkor 10-9-re vezettek a hazaiak -, a folytatás pedig már egyértelműen a Veszprém elképzelései szerint alakult.

A második félidőre is lendületben maradt a vendéglátó (36. perc: 26-17), olyannyira, hogy hamarosan kétszámjegyű lett a különbség (42. perc: 28-18). Az utolsó negyedóra is közönségszórakoztató játékot hozott, 31-19-nél a világ legerősebb bajnokságában jelenleg negyedik helyen álló németek még időt kértek a totális vereség elkerülése érdekében.
A hátralévő időben már mindenki szóhoz jutott, de így sem változott a játék képe.

Mocsai Lajos, a Veszprém vezetőedzője: "Nagy bravúrnak tartom, hogy a Bundesliga egyik élcsapata ellen közel negyven gólt lőttünk. Kihasználtuk az ellenfél védekezésének gyenge pontjait, mert támadásban alig hibáztunk. A sok gól miatt a védelmünkön nem volt nagy nyomás, csak a találkozó első harmadában. Várjuk a vasárnapi döntőt, bárki lesz az ellenfél, hatalmas csata várható."

A Bajnokok Ligájában első spanyol Ciudad Real és a BL-finalista német THW Kiel játssza a másik elődöntőt, a helyosztókat vasárnap délután rendezik.

Bajnokok Trófeája, elődöntő

MKB Veszprém - Nordhorn (német) 39-30 (20-14)