Sesum a jövő héten már edzhet

2009.02.12. 15:40 Módosítva: 2015.05.21. 01:45
A vasárnapi brutális Cozma-gyilkosságban legkönnyebben sérült szerb kézilabdás, Zsarko Sesum hamarosan elhagyhatja a kórházat, nem elképzelhetetlen, hogy még tavasszal játszik is. A szurkolók vasárnapra csendes megemlékezést szerveznek.

Elképzelhető, hogy a jövő héten elkezdheti a könnyített edzéseket Zsarko Sesum, az MKB Veszprém szerb kézilabdázója, a vasárnap hajnali Cozma-gyilkosság sérültje - értesült a kézi.hu.

A szerb irányító állapota egyre jobb, hamarosan elhagyhatja a kórházat. Nem elképzelhetetlen, hogy még tavasszal ismét pályára léphet.

A játékos súlyos fej- és szemsérüléseket szenvedett, eltörött az arccsontja, amikor csapattársa, a szíven szúrt Cozma védelmére kelt. Még vasárnap megműtötték, utána egy korrekciós beavatkozást is végre kellett hajtani rajta.

A nyáron 23 éves Zsarko Sesum Bácskapalánkán született, a 2005-ös junior vb-n az aranyérmes szerb válogatott húzóembere volt, egyben a torna legjobb játékosa.

A Veszprém másik irányítója, Nikola Eklemovics a januári kézilabda világbajnokságon sérült meg a combján. A hétvégi León elleni meccsen neki is játszania kell.

Déltől indul a csendes megemlékezés

Csendes emlékmenetet szerveznek vasárnapra a szurkolók Veszprémben a tragikus körülmények közt meghalt kézilabdázó, Marian Cozma tiszteletére - mondta a Veszprém Kézilabda Fan Klub vezetője.
Remport Csaba hangsúlyozta: "mi, szurkolók csapatunk kiváló játékosára, barátunkra, a mindig közvetlen és barátságos óriásra szeretnénk csendesen, méltóságteljesen emlékezni". Ezért a klub vezetése arra kéri a menethez csatlakozni kívánókat, hogy ne vigyenek magukkal zászlókat vagy transzparenseket, mindenki tartózkodjon bármiféle hangos megnyilvánulástól, rigmusok kiabálásától – tette hozzá. A szervezők azt is nyomatékosan kérik, hogy az emlékmenethez politikai párt ne csatlakozzon, abban mindenki magánszemélyként vegyen részt.
A megemlékezők vasárnap Veszprém belvárosából, az Óváros térről indulnak, a tragédia közeli helyszínén néma főhajtással tisztelegnek Marian Cozma emléke előtt. Ezután a Veszprémből kivezető Budapesti úton végigvonulva a városszéli Veszprém Arénához mennek.