A Szeged jutott a legjobb 8-ba a KEK-ben

2009.02.21. 19:58 Módosítva: 2009.02.21. 20:24
A női Bajnokok Ligájában a Győr óriásit küzdve végig meccsben volt a román Valcea otthonában, de két góllal kikapott. A férfi KEK nyolcaddöntőjében a Dunaferrt nagyon megverte a Pick Szeged, így a BL-ből kiesett szegediek jutottak a legjobb nyolc közé. Kiesett az EHF-kupából a Debrecen.

A Dunaferrnek esélye sem volt megtartani a KEK nyolcaddöntőjének odavágóján megszerzett négygólos előnyét, a Szeged elgázolta az újvárosiakat. Puljezevics Nenad védései után rengeteg indulásgólt szereztek a hazaiak, a Dunaferrnél pedig a kapusok és a mezőnyjátékosok sem fogtak ki jó napot. A szünetben hattal vezetett a Szeged, de Dunaújvárosban is nagy előnyről kaptak ki.

Férfi KEK, nyolcaddöntők

Pick Szeged-Dunaferr 28-19 (Továbbjutó a Szeged 57-52-es összesítéssel)

A Szeged lehetséges ellenfelei: HSG Nordhorn (német), Kadetten Schaffhausen (svájci), Boszna Szarajevo

További párosítások: Tatran Presov-Constanta, KIF Kolding-Amicitia Zürich, Steaua Bucuresti-Valladolid

Férfi EHF-kupa, nyolcaddöntő:
DKSE-Debrecen-Velenje 26-26 (Továbbjutó a Velenje 61-50-es összesítéssel)

Puljezevicsnek a második félidőben szinte nem lehetett gólt lőni, a szegedi támadók pedig szellemes akciók után szép gólokat lőttek. A játékrész első tíz percében a meccs, nem sokkal később a továbbjutás dőlt el, a Dunaferr játékosai fel is adták, így az utolsó percekben a Szeged diadalmenetben masírozott a KEK legjobb 8 csapata közé.

Óriási meccset játszott a Győr a női Bajnokok Ligája középdöntőjének harmadik fordulójában a román Valcea otthonában. A II. csoport élén álló győriek számára nem volt akkora a tét, mint a románoknak, akik már kikaptak egyszer, ennek ellenére a magyar csapat hatalmasat küzdve az utolsó pillanatig harcban volt a győzelemért.

Nem is volt messze a bravúr, bár jobbára a Valcea vezetett, öt perccel a vége előtt a végig tapadó győriek egyenlítettek, majd előnybe kerültek. Az utolsó percek azonban ezúttal nem sikerültek jól, hiába volt a Győr kezében a saját sorsa, játékosai két ziccert is kihagytak, így a román bajnokcsapat szoros, kemény meccsen 2 góllal győzött.

Női Bajnokok Ligája, II. csoport

Valcea-Győri ETO 28-26
Később: Ljubljana-Podgorica

A csoport állása:
1. Valcea (+7) 2. Győr 4 (+6), 3. Podgorica 2 4. Ljubljana 0

A Győr első idegenbeli BL-vereségével elveszítette vezető helyét a csoportban, a következő fordulóban pont a Valceát fogadják, győzelmük esetén óriásit lépnek az elődöntő felé. A csoport másik meccsén a nulla ponttal álló Ljubljana fogadja a kétpontos Podgoricát.