Jöhet a következő Veszprém-bravúr

2009.02.21. 09:07 Módosítva: 2009.02.21. 09:08
A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában újabb bravúrra készül az MKB Veszprém, amely a francia Montpellier otthonába utazik. A nőknél a Győr Valceában próbálja megőrizni vezető helyét a csoportban. A KEK nyolcaddöntőjének visszavágóján a Dunaferr négygólos előnyét szeretni megőrizni a Pick Szegeddel szemben.

A férfi Bajnokok Ligája messze legkiegyenlítettebb csoportjában az MKB Veszprém a francia Montpellier vendége lesz a középdöntők második fordulójában. A veszprémiek a Leon ellen aratott sokáig emlékezetes győzelemmel a csoport élére álltak, Mocsai Lajos csapatának eggyel van több pontja, mint a Flensburgot hat góllal legyőző Montpellier-nek.

Bajnokok Ligája, C csoport

1. MKB Veszprém 4
2. Montpellier 3 (86-84)
3. Ademar Leon 3 (85-83)
4. Flensburg 2

2. forduló:
02.22.: Montpellier-MKB Veszprém
02.22.: Flensburg-Ademar Leon

A veszprémiek idegenbeli sikerrel óriási lépést tennének a továbbjutás felé, de vereséggel sem szállna el minden remény, hiszen a csoport másik meccsén a két elsőként továbbjutó csapat meccsel: a Leon Flensburgba utazik, ha a németek nem nyernek, már biztosan nem jutnak a legjobb nyolc közé. Mocsai Lajos csapatára nehéz feladat vár, a tragikus események miatt kidőlt játékosok pótlása mellett a mentális felkészítés sem lesz egyszerű az 5000 veszprémi szurkoló támogatása nélkül. A Montpellier ráadásul erős csapat, a világverő francia válogatottnak is tagja Joel Abati és Michael Guigou, valamint a kapus Daouda Karaboue, és légiósaik is mind kiváló játékosok.

Mocsai Lajos: Meg kell feszülnünk a sikerért

"A miénk a Bajnokok Ligája legkeményebb csoportja, kis különbség van a csapatok között, ezt mutatja, hogy míg más csoportokban már eldőlőben van a továbbjutás, nálunk még bármi előfordulhat - mondta az Index kérdésére Mocsai Lajos, az MKB Veszprém vezetőedzője. - Világklasszisok egész sora játszik a Montpellierben, 3500-as csarnokukban mindig forró hangulatot teremtenek a szurkolók, ráadásul jó formában is van ellenfelünk: legutóbbi 9 mérkőzését megnyerte. A mi feladatunk az, hogy a franciák 5-1-es vagy 3-2-1-es nyitott védekezésének megtaláljuk az ellenszerét, mert az ilyen formáció elleni támadást a magyar bajnokságban nem tudjuk gyakorolni. Nem is kérdés: mindenkinek tudása legjavát kell nyújtania, de tudtuk eddig is, hogy valószínűleg csak akkor juthatunk a legjobb 8 közé, ha idegenben is bemutatunk egy bravúrt."

A Leon ellen fantasztikus játékot nyújtó Eklemovics Nikola, Carlos Perez és Dejan Perics mellé fel kell nőnie a feladathoz a BL góllövőlistájának harmadik helyén álló Marko Vujinnak és a csapat többi tagjának is, mert ha kevesebb szó is esik a franciákról, amikor a sorozat esélyeseiről beszélünk, a Montpellier igazi sztárcsapat.

10

Vezeti a csoportját a női BL-ben a Győr is, az első fordulóban aratott szlovéniai bravúrgyőzelem után múlt héten a Podgorica elleni rangadót nyerte meg Konkoly Csaba ETO-ja, ezzel a csoport élén áll. A győrieket már a sorsoláskor a csoport favoritjának tartották, de a női mezőnyben a papírforma nem jelent semmit, a nyolcba jutással célját már teljesítő Buducsnoszt ellen mindent bele kellett adnia hazai pályán az ETO-nak.

Bajnokok Ligája, II. csoport

1. Győri AUDI-ETO 4
2. Oltchim Valcea 2 (58-53)
3. Buducsnoszt Podgorica 2 (50-53)
4. Krim Ljubljana 0

3. forduló:
02.21.: Oltchim Valcea-Győri ETO
02.22.: Krim Ljubljana-Podgorica

Még a múlt hetinél is nagyobb erőfeszítésre lesz szükség, ha a román sztárcsapat, a Valcea otthonában győzni akarnak a győriek. A román válogatott gerincét adó csapatban sztárok egész sora mellett két magyar klasszis is játszik, de Borbás Rita és Szűcs Gabriella mellett az ukrán Simkutye is az Oltchim légiósa. Ha a Győr idegenben legyőzi a román bajnokot, gyakorlatilag továbbjutónak tekinthető.

A férfi KEK nyolcaddöntőjének visszavágóján a Pick Szeged négygólos hátrányban fogadja a Dunaferrt, miután az első meccsen 33-29-re nyertek az újvárosiak. A Szeged már 7 góllal is vezetett idegenben, innen álltak fel a hazaiak, és egyáltalán nem tűnnek esélytelennek a visszavágó előtt sem – ami elsősorban azért meglepő, mert a Dunaferr legjobb játékosa, Zubai Szabolcs a télen pont a szegediekhez igazolt.

A fiatal újvárosi csapat négygólos előnyét a Szegednek kötelező ledolgoznia, a héten Pistrui László tulajdonos is tudatosította a játékosokban, hogy a csapatnak a legjobb nyolc között van a helye, amire a felépült Laluska Balázs és Petar Nenadics segítségével minden esélye megvan a Picknek.

Puljezevics lemondott csapatkapitányi címéről

Nincs minden rendben a Pick Szeged körül. A csapat már az utolsó helyen álló Győr elleni bajnokin sem játszott jól, ehhez jött a dunaújvárosi KEK-vereség, ahol jelentős előnyről kaptak ki. A belső gondokat mutatja, hogy a magyar válogatott kapusa, Puljezevics Nenad lemondott csapatkapitányi posztjáról, döntését annyival indokolta a delmagyar.hu-nak, hogy "teljesen mindegy, ki választ térfelet a meccsek előtt". A szegedi szurkolók aggódnak csapatuk egységéért.