A Veszprém szétszedte a Montpellier-t

2009.02.22. 21:06 Módosítva: 2009.02.22. 21:44
A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a veszprémiek tudták, a középdöntős továbbjutáshoz kell egy idegenbeli bravúr. Mocsai Lajos csapata nem hagyta Spanyolországra a döntést. Az MKB Veszprém a játékot végig irányítva, okos taktikával és kiváló egyéni teljesítményekkel megsemmisítette francia riválisát.

A mérkőzés előtti lekicsinylő nyilatkozatokat már biztosan bánják a Montpellier-nél, az MKB Veszprém egyszerűen szétszedte francia ellenfelét. A két edző közötti taktikai csatában Mocsai Lajos még megalázóbb vereséget mért kollégájára, mint a magyar szakember csapata az önbizalomtól duzzadva kezdő Montpellier-re.

MONTPELLIER HC-MKB VESZPRÉM 24-30

Az MKB Veszprém gólszerzői: Vujin 7/3, Perez 6, Eklemovics 5, Iváncsik G. 5, Iváncsik T. 3, Gál Gyula 2, Gulyás, Vilovszki 1-1

Hétméteresből: 3/0 ill. 3/3
Kiállítások: 8 perc ill. 14 perc

A csoport másik mérkőzésén: Flensburg-Leon 31-26

A csoport állása:
1. MKB Veszprém 6, 2. Flensburg 4, 3. Leon 3 (-3), 4. Montpellier 3 (-4)

A következő fordulóban:
Ademar Leon-MKB Veszprém, Flensburg-Montpellier

A franciák nyitott védekezése nem érte váratlanul a veszprémieket, a szélsők mellett az irányító is gyakran tűnt fel a beálló helyén, és a vonalról könnyű gólokat szerezve zilálta szét a Montpellier védekezését. Eklemovics Nikola egymaga három gólt szerzett ilyen akciók után, beljebb is húzódtak a franciák, amikor látták, hogy nem bírnak a magyar támadókkal.

Ekkor jöttek a félelmetes veszprémi lövők, és egymás után bombázták szét a Montpellier kapuját, így teljesen mindegy volt, hogyan variálja csapatát a francia edző, az MKB-nak mindenre volt válasza

A Veszprém a végső sikerre is esélyes

Mocsai Lajos: "Azonos tempóban, azonos színvonalon tudtunk játszani. Együttesem erős csapatszellemről tett tanúbizonyságot, fiatal csapatom becsülettel, tiszta szívből játszott. Az emberért is küzdöttek a pályán, úgy érzem ebben a hangulatban nehéz lesz legyőzni bennünket."
Patrice Canayer (Montpellier): "Hiányzott belőlünk a csapatszellem, nem tudom, miért. Erőtlennek éreztem magam a kispadon. Saját ambícióinkba ütköztünk, a kettős emberelőnyből sem tudtunk jól kijönni. Eklemovics varázslatosan játszott, nem tudtuk őt hatástalanítani. Végtelenül sajnálom a mai meccset. A Veszprémnek gratulálok, ilyen játékkal akár a végső sikerre is esélyesek."

A döcögős kezdés után (a magyar fal egyik oszlopa, Ilyés Ferenc nélkül) szinte tökéletesen védekező Veszprém fokozatosan vette át az irányítást, amit Dejan Perics művelt a kapuban, arra már régen elfogytak a jelzők. A francia átlövők szép lassan teljesen elbizonytalanodtak, a feszesen, keményen záró veszprémi fal mellett a lövőhelyzetekért is vért kellett izzadniuk, Perics ziccerek és hetesek tömkelegét védve kergette őrületbe az ellenfelet.

Az ellenfeleit rendszerint megszóró Montpellier teljesen tanácstalanul állt a magyarok játéka előtt, ha nem véd jól a francia válogatott Karaboue, megalázó vereségbe is beleszaladhattak volna. Marko Vujin és Perez Carlos óriási átlövésgólokat szereztek, a szerb jobbátlövő biztosan értékesítette a heteseket, Iváncsik Gergő zseniális helyzetfelismeréssel ért el gólokat.

Az MKB Veszprém egyszerűen elgázolta ellenfelét, a franciák a második félidő jelentős részében már csak azért küzdöttek, hogy ne alázza meg őket vendégük. Sikerével Mocsai Lajos csapata megőrizte vezető helyét a BL 3. középdöntőcsoportjában, és nemcsak a továbbjutásra van hatalmas esélye, de a csoport első helyének megszerzése felé is megnyílt az út.

A Kiel nyerte a tavalyi döntő visszavágóját

A csoport:

Portland San Antonio-FCK Handbold 38-27, Csehovszkije Medvegyi-HSV Hamburg 30-32

A csoport állása:
1. Hamburg 8, 2. Csehov 4 (+4), 3. Portland 4 (-2), 4. Handbold 0

B csoport:

Chambéry Savoie-Rhein-Neckar Löwen 25-23, Celje-Croatia Zagreb 22-25

A csoport állása:
1. Chambéry 8, 2. Rhein-Neckar Löwen 4 (+4), 3. Croatia Zagreb 4 (+1), 4. Celje 0

D csoport:

THW Kiel-Ciudad Real 33-26, Barcelona-GOG Svendborg 36-27

A csoport állása:
1. THW Kiel 8, 2. Ciudad Real 6, 3. Barcelona 2, 4. Svendborg 0