Magyarország nyerte a kézilabda Pannon Kupát

2009.03.06. 20:21 Módosítva: 2015.05.21. 00:25
A magyar női kézilabda-válogatott 31-29-re legyőzte Svédországot, ezzel megnyerte a Pannon Kupát. Imre Vilmos csapata az első félidőben álmosan játszott, de 20 perc jó játék is elég volt a nehéz ellenfélnek bizonyuló svédek ellen. Ezúttal szó sem volt kísérletezésről, az erős magyar kezdőcsapat is megszenvedett.

A svédek a mieinkhez hasonlóan legyőzték Szlovéniát, így a miskolci mérkőzésen a Pannon Kupa megnyeréséért csapott össze Imre Vilmos csapata Svédországgal. Ahogy az első meccsen, támadásban ezúttal sem volt gondja a magyar csapatnak, de a védekezésünk ugyanolyan gyenge volt, mint a gyengécske szlovénok ellen, az ellenfél pedig ezúttal jóval erősebb volt.

MAGYARORSZÁG-SVÉDORSZÁG 31-29 (16-16)

A magyar válogatott gólszerzői: Görbicz 9/5, Szamoránsky 6, Vérten 5, Tomori 5, Kovacsicz 2, Mörtel, Sopronyi, Bognár, Vincze 1-1

Hétméteresből: 5/5 ill. 5/4
Kiállítások: 8 perc ill. 6 perc

A Pannon Kupa végeredménye:
1. Magyarország 4, 2. Svédország 2, 3. Szlovénia 0

Görbicz Anita nemcsak gólerősen játszott támadásban, de óriási passzokkal is megtalálta csapattársait, elsősorban a beálló Szamoránsky Piroskát. A magyar fal azonban nem pörgött rá megfelelően a meccsre, a svédek pedig keményen tartották magukat, az első félidő vége felé a vezetést is átvették.

Görbicz Anita kapura tör
Görbicz Anita kapura tör

A második játékrész sem kezdődött jobban, ha a kapuban nem véd parádés formában Herr Orsolya, a svédek akár el is léphettek volna. Ezen a meccsen szó sem volt kísérletezésről, jobbára a legerősebb magyar csapat játszott (az átlövő Mörtel Renáta és Sopronyi Anett kapott több szerepet a ritkábban játszók közül), de így is mindent ki kellett adnia a csapatnak magából a svédek feltartóztatásához.

A 40. percben megrázta magát a magyar csapat, kiváló negyedórát produkálva elhúzott 5 góllal, innen pedig már nem volt visszaút. Az utolsó percekben ismét a magyar cseresor volt a pályán, ekkor újra feljött Svédország, a végjáték szoros lett, de maradt az előnyből, ezzel tornagyőztes lett a magyar válogatott.

Imre Vilmos: Nem mindenki hálálta meg a bizalmat

A tornagyőzelemmel elégedett vagyok, a mutatott játékkal kevésbé - mondta Imre Vilmos szövetségi kapitány a kézi.hu-nak. - A jövőt illetően hasznos tapasztalatokat szereztünk, hiszen több játékot is kipróbáltunk, most kiderült, mi az, ami járható számunkra és mi az, ami nem. Sajnos nem mindenkinek sikerült meghálálnia a bizalmat, de ki kellett próbálnunk több kézilabdázót. Neveket nem mondanék, először a játékosoknak értékelem a tornát. A svédek ellen akadt egy jó szakaszunk a második félidőben, és ezzel megnyertük a meccset.

Az egyértelműen kiderült, hogy Imre Vilmosnak erős kezdőcsapata van, de a második vonal megtalálása még több kísérletezést igényel. Az újoncok az eredménykényszer miatt kevesebb lehetőséget kaphattak, így nem lettünk sokkal okosabbak a cserék formájáról. Svédország legyőzése persze még hazai pályán is fegyvertény, és a mérkőzés egyes szakaszaiban a magyar csapat kifejezetten jól játszott.