Két percig volt eszméletlen Mocsai Tamás

2009.03.11. 10:52 Módosítva: 2009.03.11. 11:34
A harmincéves válogatott kézilabdás, Mocsai Tamás élete egyik legnagyobb pofonját kapta a Göppingen ellen, súlyos agyrázkódással vitték kórházba. Édesapja, Lajos, a Veszprém edzője hajnalban beszélt vele, megnyugodott. A játékos a jövő héten itthon pihenhet.

Rangadót játszott a Bundesliga hétközi fordulójában az ötödik Göppingen és a harmadik helyezett Lemgo. 29-23-ra veszített a stuttgarti arénában a Lemgo, de ez a meccs nem erről marad emlékezetes, hanem Mocsai Tamás súlyos sérüléséről.

A magyar válogatott balkezes irányító-átlövője a második félidő 49. percében Dalibor Anusiccsal ütközött, és elterült a padlón, miután beleverte a fejét.

mocsai

„Két percig volt eszméletlen a fiam, súlyos agyrázkódással szállították kórházba, ott alaposan megvizsgálták, CT-n is étesett. Szerencsére nem mutatott eltérést a műszer. Hajnalban beszéltem vele, összefüggően, tagoltan beszélt, ami engem nagy megnyugvással töltött el. Saját felelősségére kiengedték a kórházból, Lemgóba ment, ott folytatják vizsgálatát. Pihennie kell, terhelni nem szabad, ezért várhatóan a feleségemmel együtt hazajön a jövő hétre” – mondta az Indexnek Mocsai Lajos, az MKB Veszprém vezetőedzője.

Hozzátette, az eset a második félidőben történt, kissé felháborító, hogy a bírók még csak sárga lappal sem büntették a vétkes játékost, aki reggel azonnal felhívta Mocsait, és elnézést kért tőle a brutalitásért.

„Az első félidőben már eltörték az ujját a jobb kezén, de Tamást ez nem érdekelte, visszament a pályára, és tovább játszott, két gólt lőtt” – ismertette a kiütés előtti részleteket a mesteredző.

"Szerencsére a felvétel nem mutatott ki semmilyen elváltozást. A balesetet látva ez megkönnyebbülést jelentett mindannyiunk számára" - mondta a klub honlapján Daniel Stephan, a Lemgo sportigazgatója.