Már négymillió összegyűlt Cozma emlékművére

2009.03.26. 16:50 Módosítva: 2009.03.26. 16:58

Mécsestartót helyeztek el csütörtökön a veszprémi Patrióta lokál melletti járdánál, a Cozma-gyilkosság helyszínén. A város képviselő-testülete - élen a polgármesterrel - a csütörtöki ülés szünetében teljes létszámban átvonult a városházától mintegy száz méterre lévő utcába, az új mécsestartó polcaira elhelyezték a megemlékezés virágait és az égő mécseseket.

A megemlékezésen jelen volt az európai hírű kézilabdacsapat valamennyi játékosa - élükön Mocsai Lajos vezetőedzővel -, akik szintén főhajtással és mécsesek gyújtásával emlékeztek volt játékostársukra.

Remport Csaba, a Veszprém Kézilabda Fan Club vezetője arról tájékoztatott, hogy a szurkolók által a Cozma-emlékjel felállítására kezdeményezett adománygyűjtésnek a reméltnél nagyobb összeg az eddigi eredménye, alig másfél hónap alatt már csaknem négymillió forint gyűlt össze. Marian Cozma emlékművét valószínűség az egykori kiváló játékos születésnapján, szeptember 8-án avatják fel. A beálló meze - amelyet aláírt a sportoló édesapja és a kézilabdacsapat valamennyi tagja - a napokban egy árverésen 462 ezer forintért kelt el.