Puljezevics leköpte a Pick-elnök fiát

2009.03.26. 14:48 Módosítva: 2009.03.26. 15:11
A KEK-negyeddöntő előtti utolsó bajnokin Vadkerti Attila súlyosan, Petar Nenadics könnyebben sérült meg, Puljezevics Nenad pedig újra bizonyította, hogy valami nincs rendben körülötte. A szerb származású kapus Lele Ambrus Pick-elnök kölcsönben Tatabányán szereplő fiát köpte le egy támadás után.

A német Nordhorn elleni KEK-negyeddöntőre készülő Pick Szeged könnyedén, 11 góllal verte a Tatabányát bajnoki meccsen, a papírformának megfelelő hazai siker önmagában nem is érdemelne szót.

D  YT20081012025

A kupagyőztesben viszont előbb Vadkerti Attila szenvedett súlyos térdsérülést, majd a fiatal szerb sztár, Petar Nenadics bokája fordult ki, végül pedig Puljezevics Nenad magánszáma tette botrányossá a meccset: a szegedi kapus leköpte ellenfelét.

A válogatott kerettag Vadkertinek Lele Ambrus elnök tájékoztatása szerint első keresztszalag-szakadása van, pénteken műtik, csak a beavatkozás után derül ki, mennyit kell kihagynia.

A sérülten leigazolt, de már teljes értékű Nenadics sérülése nem komoly, a játékos enyhe bokaszalag-húzódást szenvedett, az ő játéka szinte biztosnak látszik a vasárnapi nordhorni KEK-meccsen.

Puljezevics ügye már nem írható körbe ilyen könnyen. A kapus bevallotta, nem boldog mostanában Szegeden, de a szurkolók sem boldogok attól, hogy a csapatot fanatizáló kapitány helyett egy unottan védegető, sértődött Puljezevicset kell nézniük.

A mostani köpés nem az első volt a szerb származású kapus karrierjében, viszont talán a legrosszabb ellenfelet vette célba, a tatabányai játékos ugyanis Lele Ambrus elnök kölcsönben szereplő fia.

Ifjabb Lele Ákos sem vétlen az ügyben, a kapusok általában nem szeretik, ha nullszögből a fejükre húzzák a labdát, Puljezevics válaszreakciója ennek ellenére védhetetlen. A kapus kétperces büntetéssel megúszta az esetet, a szegediek állításuk szerint lezártnak tekintik az ügyet.

Lele Ambrus érintettként nem kívánta kommentálni az esetet, de a Nordhorn elleni esélyekről szívesen nyilatkozott. "Kiváló csapat az ellenfelünk, ráadásul ha játékosai el akarják adni magukat, a KEK-ben kell bizonyítaniuk (a Nordhorn ellen csődeljárás folyik, jövőre a másodosztályban szerepel). A Szegedet esélyesebbnek érzem, a kinti mérkőzésen sok múlik majd. Tippelni nem szeretnék, hiszen ugyanúgy továbbjuthatunk hatgólos vereséggel kezdve, ahogy kieshetünk egy szűk idegenbeli győzelem után.”