Mocsai: Csak elismerés illeti a játékosaimat

2009.03.30. 15:30 Módosítva: 2009.03.30. 15:33
Az MKB Veszprém 5 góllal kikapott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a címvédő Ciudad Real otthonában, a veszprémiek a Szuperkupa-döntőhöz hasonlóan most is 50 percig bírták a spanyol sztárcsapat tempóját. Mocsai Lajos az utolsó perceket sajnálja, de elégedett játékosaival, akik óriásit harcoltak, komoly erőbedobásra késztették a világválogatottal egyenértékű spanyolokat.

„A mérkőzés előtt is úgy gondoltam, a 2-3 gólos vereség bravúr, a 4-6 gólos pedig jó eredmény, csak akkor dől el a továbbjutás, ha ennél nagyobb különbséggel kapunk ki a Ciudad Realtól" – kezdte értékelését az Index kérdésére Mocsai Lajos mesteredző.

„Annak ellenére, hogy belül maradtunk az általam korábban jó eredménynek ítélt határon, el kell mondanom, hogy van bennem hiányérzet. Az utolsó 8 percben több olyan ítélettel is sújtottak minket a bírók, amiket már nem bírtunk ki, pedig a mérkőzésnek több olyan szakasza is volt, amikor percek alatt behoztunk 3-4 gólos hátrányt.

A végén két elvett labda után leindítottak minket, az egyiknél hetest kellett volna kapnunk, a másiknál nem történt lépéshiba, arról nem is beszélve, hogy két szélsőgólnál is beléptek az ellenfél játékosai. Ez azért különösen fájó, mert a csapat játékában benne volt, hogy egy még kedvezőbb eredményt érünk el, de az öt góllal sem dőlt el a továbbjutás.”

A szakember kiemelte, a Veszprémnek korábban esélye sem volt a Ciudad Real otthonában, most pedig 10 perccel a vége előtt döntetlen volt az állás, pedig egy világválogatottal egyenértékű csapattal találta szembe magát a magyar bajnok. „Aki ismeri a nemzetközi kézilabdát, láthatta: ahol minden posztra két világsztár jut, ott tulajdonképpen nincs is olyan, hogy rossz napot fog ki a csapat" – tette hozzá Mocsai.

A világ egyik legjobb kapusa, az exveszprémi Sterbik Árpád nem védett rosszul, Talant Dusebajev edző mégis lekapta, a helyére beálló veterán Hombradosszal pedig nem tudtak mit kezdeni a veszprémi lövők. Ennek ellenére az MKB végig meccsben volt, csak a hajrában tudta ötgólosra növelni előnyét a Ciudad Real, ami Mocsai szerint bravúr csapatától.

„Nagyon magas színvonalú védőjátékot mutattunk, Perics ismét ellenállhatatlan volt. Csapatom védekezéséről mindent elmond, hogy a spanyolok hat világklasszis lövőjét nagyon jól megfogtuk, igaz, ennek az volt az ára, hogy a szélsőikre kevesebb figyelem jutott. De a taktikánk bevált, úgy vélem, nemcsak rajtunk múlt, hogy nem értünk el még szorosabb eredményt.

A világ legjobb csapata ellen támadni iszonyúan nehéz, hiszen a nyitott fal zavaró emberei is mind két méter fölöttiek, így a lövőhelyzetekért is meg kellett szenvednünk. Csapatom példás tartását bizonyítja, hogy nem esett össze akkor sem, amikor a spanyolok elmentek 3-4 góllal, volt erőnk újítani.”

„Csodálatos közönségünk sokkal nagyobb erőt ad nekünk, mint a spanyoloknak az ő szurkolóik, akiknél a szurkolás abban merült ki, hogy két keresztpassz után passzív játék miatt tüntettek. Ha hozni tudjuk a mostani játékunkat, meg lehet a győzelem, a továbbjutás már egy másik kérdés, de nincs a csapatomban egyetlen játékos sem, aki ne bravúrra készülne. Láthatták, hogy ez mostanra szinte specialitásunkká vált.”

Hivatalosan tiltakozik a bíráskodás miatt a Veszprém

Hivatalosan panaszt tett a játékvezetőkre az MKB Veszprém, amely vasárnap 29-24-re kikapott a címvédő Ciudad Real otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntőjének első mérkőzésén.