A Győr a Bajnokok Ligája-döntőbe készül

2009.04.12. 09:32
A női kézilabda Bajnokok Ligájában a Győri Audi-ETO vasárnap Bécsben kezd a Hypo Niederösterreich ellen. A tavalyi döntő vesztese igazi sztárcsapat, de Konkoly Csaba vezetőedző úgy gondolja, csapata a szokásos jó védekezéssel kedvező eredményt érhet el az odavágón. A magyar bajnok 2007-ben és 2008-ban is elődöntős volt.

A Győri Audi-ETO zsinórban harmadszor is bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjébe. Konkoly Csaba csapata vasárnap este idegenben kezd a Hypo Niederösterreichhal, amely az első középdöntőcsoport második helyén végzett a Viborg mögött.

palinger

Az elődöntőbe négy közel azonos játékerőt képviselő csapat jutott (a Győr mögött végzett román Oltchim Valcea találkozik a dánokkal a másik ágon), a szakértők mégis a magyar bajnok és a Hypo összecsapását tartják előrehozott döntőnek. A győriek a bajnoki alapszakasz megnyerése után simán behúzták a kupadöntőt is, így lendületből érkeznek az osztrák sztárcsapat otthonába.

A Hypo nagy gondja, hogy az osztrák bajnokság gyenge, a bécsiek nem is játszanak az alapszakaszban, csak a rájátszásban kapcsolódnak be teljes csapattal, így kemény ellenfelekkel szemben csak a BL-ben gyakorolhatnak. Ennek ellenére a magyar Németh András vezette csapattal nem lesz könnyű dolga a Győrnek.

Az EHF honlapjának nyilatkozva az osztrákok edzője elmondta, az ETO hiába veszítette el két kulcsjátékosát is (Bradeanu állapotos, Djokics Podgoricába szerződött), a győrieknek komplett a csapatuk, Németh szerette volna elkerülni őket. A szakember hozzátette, keretében mindenki egészséges, feltüzelve várják a magyar bajnok elleni elődöntőt, céljuk a korábbi évekhez hasonlóan idén is a finálé.

gorbicz

Osztrák válogatott játékosok mellett magyar klasszisok (Kirschner Erika, Tóth Tímea), valamint brazil és koreai válogatottak is játszanak a Hypóban. Németh András csapatának gyakorlatilag nincs gyenge pontja. Az idei sorozatban eddig mindössze két vereséget szenvedtek, a podgoricai csoportmeccsen egy góllal, az elődöntők párosításáról döntő rangadón Viborgban kettővel kaptak ki.

A győriek elsősorban kiváló védekezésükkel érték el eddigi sikereiket, a Pálinger Katalin előtt dolgozó magyar fal a legjobb lövősorokkal szemben is stabilan állt, ráadásul Tomori Zsuzsa támadásban is egyre gólerősebb. A jó védekezést kihasználó gyors szélsők és a beálló is megvan, a győriek első sora méltó ellenfele a Hypónak, de a cseresoruk az osztrákoknak jobb.

Konkoly Csaba elmondta, a koreai Oh, illetve Acimovic, Tóth és Mi-Jong megállítása kulcsfontosságú lesz. Úgy véli, a jó védekezés lesz a kulcs ahhoz, hogy csapata olyan eredményt érjen el, amellyel tovább tud jutni. A győrieknél Mayer Szabina sérült, a többi játékos egészséges, és feltüzelve várja a bécsi meccset, amely szokatlan időpontban, vasárnap este 20:22-kor lesz.